Hogeschool van Amsterdam

Na je opleiding

Communication and Multimedia Design

Bij CMD in Amsterdam wordt je opgeleid tot ontwerper van digitale interactieve producten; een digital designer.

Er is veel vraag naar afgestudeerde CMD’ers. Niet alleen bij ontwerpbureaus, maar ook in andere branches, zoals de gezondheidszorg, logistiek en de kunst- en cultuursector. Met een diploma op zak kun je aan de slag als user experience designer, visual interface designer, front-end developer, graphic designer, web developer, webdesigner, etc.

CMD in Amsterdam richt zich op het gehele ontwerpproces: interaction design, visual design en front-end development. Tijdens je studie kun je zelf jouw programma samenstellen om precies die ontwerper te worden die je wilt. Door deze keuzevrijheid stromen grofweg vier typen ontwerpers uit: brede ambachtslieden, specialisten, digitale duizendpoten en design researchers.

Brede ambachtslieden

Specialisten

Digitale duizendpoten

Design researchers

Op je CV staat bijvoorbeeld:

  • User experience designer
  • Visual interface designer
  • Front-end developer
  • Graphic designer
  • Web developer
  • Webdesigner

VERDER STUDEREN

Nog niet uitgestudeerd? Volg dan een passende masteropleiding bij de HvA. Natuurlijk kun je dit ook doen bij een andere hogeschool of universiteit in binnen- of buitenland.

Masteropleiding bij de HvA

Wil je je graag verder specialiseren op het vlak van digitaal ontwerpen? Dan is de internationale masteropleiding Digital Design van de HvA een goede optie. Deze eenjarige master richt zich op talentvolle ontwerpers uit de hele wereld die zich verder willen ontwikkelen tot hoogopgeleide specialisten. Meer informatie over de master en toelatingseisen kun je hier vinden: www.amsterdamuas.com/mdd.

De HvA biedt ook andere masteropleidingen die goed aansluiten, zoals de eenjarige master Digital Driven Business die zich richt op data, opkomende digitale technologieën en het creëren van unieke waarde voor bedrijven. Bekijk het volledig aanbod op hva.nl/masters.

Masteropleiding bij een andere hogeschool/universiteit

Wil je liever ergens anders een master volgen? Dan kan dat natuurlijk. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

TITEL EN DIPLOMA

Na het succesvol afronden van de opleiding Communication and Multimedia Design mag je de titel Bachelor of Science (BSc.) dragen.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 20 juli 2020