Hogeschool van Amsterdam

Op stap met CMD Amsterdam

Op stap met CMD geannuleerd

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn we genoodzaakt het event Op Stap Met CMD Amsterdam te annuleren.

Het verplaatsen ervan naar een later moment is dit studiejaar helaas ook niet meer mogelijk. We vertrouwen op je begrip.

Om toch een indruk te krijgen van onze projecten, verwijzen we je graag naar de portfoliosite cmd-amsterdam.nl.

Wil je erachter komen of de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) goed bij je past? Kom dan kijken waar studenten van CMD in Amsterdam na hun studie aan het werk zijn.

Onze CMD-studenten zijn vanwege hun ervaring met digitaal interactief ontwerpen erg gewild bij veel verschillende soorten bedrijven. Zij vinden daarom snel na hun studie een baan bij bijvoorbeeld ontwerpbureaus, ziekenhuizen of bij organisaties als Philips, Bol.com en het Rijksmuseum.

Ontdek of HvA CMD bij je past

In de week van 23 tot 27 maart 2020 nemen we je op bezoek bij een van de volgende top-designbureaus: GRRR, Hike One, Fonk, Label A, Lifely of PXL.Widgets. Je maakt kennis met hun ontwerpers, die je alle ins en outs van hun vakgebied geven. Je ziet zelf welke verschillende en uitdagende banen er zijn binnen het digital design-vakgebied en je kunt al je vragen stellen over onze opleiding. Zo ontdek je of de HvA-opleiding Communication and Multimedia Design in Amsterdam écht iets voor jou is.

De bureaus zijn gevestigd in Amsterdam, op één Haarlems bureau na. Je hoeft zelf niets te regelen, wij nemen je mee op stap. Het enige wat jij moet doen is vrij vragen van je school of werk voor de dag/tijd die je kiest.

Datum Tijd Bureau
Dinsdag 24 maart 13:30 - 15:00 Label A
Dinsdag 24 maart 16:00 - 17:30 GRRR
Woensdag 25 maart 16:30 - 18:00 PXL.Widgets (Haarlem)
Donderdag 26 maart 13:30 - 15:00 Fonk
Vrijdag 27 maart 10:00 - 11:30 Lifely
Vrijdag 27 maart 13:00 - 14:30 Hike One

 

Wat doen deze topbureaus?
 

Label A werkt al tien jaar voor bedrijven in verschillende sectoren. Doel van de digitale ontwerpers is om altijd een innovatieve technische oplossing te creëren. Daarvoor richten zij een digitaal ecosysteem in, dat de betreffende organisatie succesvoller maakt en het leven van de eindgebruiker makkelijker. Klanten zijn o.a. Porsche, Greenwheels en Swapfiets.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Label A.

Bij GRRR werken strategen, designers en developers. Wat hen bindt, is creativiteit en een hart voor de maatschappij. In het werk dat ze maken, ligt de nadruk altijd op het maken van impact. Bij GRRR geloven ze namelijk dat de wereld schoner, eerlijker en inclusiever kan. Hoe zij daar aan bijdragen? Dat hoor je tijdens een bezoek aan de lichte, kleurrijke studio van GRRR, hartje Amsterdam.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van GRRR.

Vanuit Haarlem denkt PXL.Widgets op verschillende manieren mee met de online strategie van bedrijven. De kracht van het digital agency ligt bij design en User Experience (UX), development, campagnes, online marketing en e-mail marketing. Mooie cases die zijn bijvoorbeeld een app voor Ziggo en online fitnessplatform Funxtion. PXL.Widgets betreedt met online creaties graag de ongebaande paden. 

Meer weten? Neem een kijkje op de website van PXL.Widgets.

Van bedrijven wordt verwacht dat ze mee veranderen in de digitale wereld. Fonk helpt daarbij. Het creatieve team van Fonk bestaat uit designers die graag complexe vraagstukken voorgeschoteld krijgen. De oplossing? Apps en digitale producten die het dagelijks leven makkelijker maken. Dat doen zij voor o.a. HEMA, TUI en Amsterdam UMC.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Fonk.

Bij Lifely digitaliseren ze bedrijfsprocessen met softwareoplossingen op maat, zoals mobiele apps en webapplicaties. Producten waarmee de business van hun klanten wordt versterkt. Deze producten worden 'in-house' (binnen het bureau zelf) bedacht, ontworpen, ontwikkeld en continu bijgewerkt. Zo helpen de ontwerpers bij Lifely bedrijven en start-ups resultaatgericht verder in online.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Lifely.

De core business van Hike One is digital product design. De designspecialisten die hier werken richten zich op alles van design sprints (in slechts 4 dagen van schets naar getest prototype) tot User Experience (UX) design. Bedrijven als Funda en Marktplaats schakelen Hike One in voor bijvoorbeeld een nieuwe mobile app of website. Inmiddels heeft het snelgroeiende bedrijf naast een pand in Amsterdam, ook kantoren in Rotterdam en Eindhoven.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Hike One.

Ga mee op stap

Wil jij graag Op stap met CMD Amsterdam? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en ontvang binnenkort een uitnodiging. Bij deze uitnodiging zit een formulier waarop je kunt aangeven op welke dag(deel) je graag een bedrijf wilt bezoeken. Aanmelden kan tot 16 maart 2020.

Nog vragen? Mail ze naar: info-cmd@hva.nl.


NB. Dit is een studiekeuze-evenement van de HvA, waarvoor je vrij kan vragen van school. Let op, Op stap met CMD Amsterdam duurt een week, maar je kan je maar voor een dag(deel) opgeven. Je hoeft dus niet voor de hele week vrij te vragen van school en/of werk. 

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 maart 2020