Hogeschool van Amsterdam

Jaar 2 en 3

In de eerste helft van jaar 2 vervolg je de funderingsfase die je gestart bent in jaar 1. In deze 1,5 jaar heb je een goede fundering gelegd voor jezelf als ontwerper zodat je goed in staat bent om te bepalen waarin jij jezelf gaat profileren.

In de tweede helft van het tweede jaar tot en met de eerste helft van jaar vier kun je je profileren. In deze fase kies je projecten met bijbehorende vakken die passen bij jouw profilering en talenten. Tijdens dit semester ga je ook stage lopen om je profilering te bevestigen in de praktijk.

Je werkt in deze profileringsfase in teamverband aan meerdere praktijkopdrachten voor externe organisaties of bedrijven.

Het tweede semester in het tweede jaar (profilering) is voornamelijk gericht op de kern van CMD; je kiest voor tech, visual interface design, interaction of contextgericht ontwerpen.

In het derde jaar (nog steeds de profilering) werk je in themasemesters om je te verdiepen in het vakgebied en volg je daarna een minor waarbij je kunt kiezen voor verdieping binnen CMD of voor verbreding buiten CMD.

Naast de vakken en projecten loop je in jaar 2 een stage en volg je in jaar 3 een minor. 

MINOR 

Een minor is een keuzeprogramma van een half jaar waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kunt een minor van de opleiding kiezen, zie het schema hieronder. Je hebt ook de mogelijkheid een minor te volgen van een andere (HvA-)opleiding.

Kijk voor meer informatie en aanmeldvoorwaarden op de pagina over minoren

____________________________________________________________________

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 september 2019