Hogeschool van Amsterdam

Jaar 2 en 3: verdiepingsfase

Communication and Multimedia Design

Vanaf jaar 2 van de opleiding heb je de basiskennis om keuzes te maken over jouw specialisatie (Interaction design, Visual design of Front-end development) en jouw profilering; jouw specialisatie als CMD’er. We bieden je verschillende projecten met bijbehorende vakken, zodat jij met jouw profilering goed aansluiting vindt op de arbeidsmarkt. Je gaat aan de slag met echte opdrachtgevers die graag jouw kijk en creativiteit willen inzetten. We begeleiden je door het hele proces, waarbij je zelf steeds meer de regie gaat nemen.

De profileringen bij CMD liggen niet geheel vast. Je kunt zelf een programma samenstellen om precies die ontwerper, die CMD’er te worden die je wilt. Bijvoorbeeld Interaction Designer, User Experience Designer, Front-end Developer, Visual Interface Designer, Design Researcher.

Daarnaast loop je in deze jaren een korte stage. Zo kun je in de praktijk ervaren hoe het is om als CMD’er binnen jouw profilering aan de slag te gaan. We organiseren hiervoor samen met onze studievereniging IAM Core een stagemarkt: Stagediving. Tenslotte volg je een half jaar een minor, waarbij je kunt kiezen tussen verbreding binnen CMD, of verdieping buiten CMD, buiten de HvA of zelfs in het buitenland.

MINOR 

Een minor is een keuzeprogramma van een half jaar waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kunt een minor van de opleiding kiezen, maar je krijgt ook de mogelijkheid om een minor te volgen van een andere (HvA-)opleiding.

Kijk voor meer informatie en aanmeldvoorwaarden op de pagina over minoren

____________________________________________________________________

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 februari 2020