Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Communication and Multimedia Design

PROPEDEUSE

Al in het eerste jaar van de studie ga je als ontwerper aan de slag; je doet projecten voor echte opdrachtgevers en leert om je creativiteit in te zetten voor een zo goed mogelijk product. Tijdens ondersteunende vakken ontwikkel je skills die je gelijk kunt toepassen tijdens de praktijkopdrachten.

ONZE VAKKEN

Als je een product ontwerpt, moet je ervoor zorgen dat mensen begrijpen hoe het product werkt en welke actie daar van hun kant bij komt kijken. Simpel gezegd: de juiste knop op de juiste plek en op het juiste moment is cruciaal.

Hoe een product eruitziet, is van grote invloed op hoe mensen jouw product ervaren. Je leert hoe je met beeld, kleur en lettertypen communiceert, prikkelt en een bepaalde sfeer overbrengt.

Bij de technische vakken leer je het voor mensen zichtbare gedeelte van jouw product, de interface, werkend te maken. Oftewel: er gebeurt écht iets als je op de knop klikt.

Hier leer je hoe jouw ontwerp in relatie staat tot de wereld om ons heen. Met een ontwerp kun je bijvoorbeeld bepaald gedrag stimuleren of juist voorkomen. Het is belangrijk dat je daar kritisch over nadenkt.

Vakkenindeling CMD Amsterdam

Wil je meer weten over de vakken in de propedeuse? Bekijk de studiegids.

Bindend studieadvies

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met je opleiding. Kijk op de pagina Bindend studieadvies voor meer informatie.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 8 juli 2020