Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1: propedeuse

In de propedeuse en de eerste helft van jaar 2 doe je basiskennis en -skills op die je helpen je te ontwikkelen tot een ontwerper van digitale interactieve producten. CMD noemt dit de funderingsfase.
Je leert te denken als een ontwerper. In vakken en projecten leer je meer over de inhoud van je studie en ontdek je de verschillende kanten van het vakgebied. Vakken gaan over ontwerp, techniek, interactie, maar ook over de context van ieder ontwerp.

Je zit in een klas met ongeveer 27 studenten en werkt tijdens werkgroepen aan projecten in kleine projectteams met ongeveer 4 studenten. CMD kent diverse projecten gefocust op verschillende fases van het ontwerptraject. Gaandeweg ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen. 

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met je opleiding. Kijk op de pagina Bindend studieadvies voor meer informatie.

____________________________________________________________________

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 25 september 2019