Hogeschool van Amsterdam

De studie

Communication and Multimedia Design

Communication and Multimedia Design (CMD) in Amsterdam is een ontwerpopleiding voor digital interactive design op hbo-bachelorniveau. Bij CMD in Amsterdam onderzoek, bedenk en maak je betekenisvolle digitale interactieve oplossingen: websites, apps en interactieve installaties. Je betrekt de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers en andere belanghebbenden bij het ontwerpproces. Je leert antwoorden te zoeken en te geven op maatschappelijke vraagstukken.

IETS VOOR JOU?

Heb jij de ambitie om de (digitale) wereld om je heen mooier en beter te maken? Ben jij nieuwsgierig en voel je je betrokken bij datgene wat er in de maatschappij gebeurt? Wil jij een bekwame digital designer worden? Dan is de opleiding CMD van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) wellicht de juiste studie voor jou.

Tijdens deze opleiding werk je zowel individueel als in teamverband aan projecten en leer je de beste keuzes te maken voor je ontwerp. Je ontwerpt en realiseert digitale interactieve producten en diensten voor échte problemen die optimaal aansluiten bij de behoeften van de gebruikers. Het is dus erg belangrijk dat je goed kunt communiceren met toekomstige gebruikers van jouw product of dienst. Bij CMD in Amsterdam werken we vanuit het user centred design principe, de gebruiker staat centraal in het gehele ontwerpproces.

Wat wil je worden?

Binnen de creatieve industrie kun je verschillende beroepsrollen kiezen. Bij CMD in Amsterdam is de basis voor alle studenten hetzelfde, maar krijg je tegelijk ruimte en tijd om je te specialiseren via de profileringsvakken. Deze zijn gericht op meerdere beroepsrollen: interaction design, visual interface design, front-end development of user experience design.

Waarom Communication and Multimedia Design bij de HvA?

  • CMD in Amsterdam focust zich op interactie en techniek in het ontwerpproces en minder op communicatie.
  • Veel docenten uit de praktijk (denk aan ontwerpbureaus).
  • Intensieve samenwerking met de creatieve industrie in en om Amsterdam via studentenprojecten.
  • Werken aan projecten in teamverband en individueel.
  • Grote maatschappelijke betrokkenheid in de keuze van projecten.
  • Een state-of-the-art Usability Lab, VR-Lab en Audio-Lab.
  • Extra events zoals keynote speakers, stand-ups en internationale conferenties.
  • Studeren bij een van onze tien Europese partners en acht partners buiten Europa. 
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 24 september 2019