Hogeschool van Amsterdam

De studie

Communication and Multimedia Design

Communication and Multimedia Design (CMD) is een ontwerpopleiding, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Studenten onderzoeken, bedenken en maken betekenisvolle interactieve, digitale producten en diensten: websites, apps en interactieve installaties. CMD’ers betrekken de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers bij het ontwerpproces. Ze ontwikkelen oplossingen voor bedrijven en organisaties en zoeken antwoorden op maatschappelijke vraagstukken.

Iets voor jou?

Ben jij nieuwsgierig en voel je je betrokken bij datgene wat er in de maatschappij gebeurt? Wil jij de beste designer van digitale producten worden? Dan is Communication and Multimedia Design voor jou de juiste opleiding. Bij CMD in Amsterdam kun jij een bekwame digital designer worden. Tijdens je studie werk je zowel individueel als in teamverband aan projecten en leer je de beste keuzes te maken voor je ontwerp. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met toekomstige gebruikers van jouw product of dienst. Bij CMD in Amsterdam werken we vanuit het user centred design principe, de gebruiker staat centraal in het gehele ontwerpproces.

Wat wil je worden?

Binnen de creatieve industrie kun je verschillende beroepsrollen kiezen. Bij CMD in Amsterdam is de basis voor alle studenten hetzelfde, maar krijg je tegelijk ruimte en tijd om je te specialiseren via de profileringsvakken. Deze zijn gericht op meerdere beroepsrollen: interaction design, visual interface design, front-end development of user experience design.

Waarom Communication and Multimedia Design bij de HvA?

  • CMD in Amsterdam focust zich op interactie en techniek in het ontwerpproces en minder op communicatie.
  • Veel docenten uit de praktijk (denk aan ontwerpbureaus).
  • Intensieve samenwerking met de creatieve industrie in en om Amsterdam via studentenprojecten.
  • Werken aan projecten in teamverband en individueel.
  • Grote maatschappelijke betrokkenheid in de keuze van projecten.
  • Een state-of-the-art Usability Lab, VR-Lab en Audio-Lab.
  • Extra events zoals keynote speakers, stand-ups en internationale conferenties.
  • Studeren bij een van onze tien Europese partners en acht partners buiten Europa. 
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 juli 2018