Hogeschool van Amsterdam

Communication and Multimedia Design

Bachelor, voltijd

Ben jij creatief en zit je vol out-of-the-box ideeën over websites, apps en andere digitale producten? Wil je ontwerper worden én daarmee de (digitale) wereld om je heen een stukje beter maken? Dan is de bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD) jouw studie. Bij CMD in Amsterdam kun je zelf jouw programma samenstellen om precies die ontwerper te worden die je wilt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding CMD richt je je op het hele ontwerpproces; van het begrijpen van een ontwerpvraagstuk tot het maken van het eindproduct. Daarvoor maak je gebruik van de kennis die je opdoet in onder andere techniek-, vormgevings- en interactieontwerpvakken. Je leert hoe je de beste keuzes maakt voor jouw ontwerp. Belangrijk daarbij is dat het product aansluit bij de mensen die het gaan gebruiken. En dat je kritisch bent en goed nadenkt over de functie en betekenis van een product voor de maatschappij. Een website met een virtuele festivalervaring voor thuisblijvers, een game die helpt om eenzaamheid in de buurt te bestrijden, een app die mensen leert verspilling in de stad tegen te gaan: jij mag het bedenken!

Lees meer over het studieprogramma CMD

Wat word je met de opleiding?

Bij CMD in Amsterdam word je opgeleid tot ontwerper en maker van digitale interactieve producten; een digital designer. Er is veel vraag naar afgestudeerde CMD’ers. Niet alleen bij ontwerpbureaus, maar ook in andere branches, zoals de gezondheidszorg, logistiek en de kunst- en cultuursector. Met een diploma op zak kun je aan de slag als user experience designer, visual interface designer, front-end developer, graphic designer, web developer, webdesigner, etc. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verder te studeren; een hbo-bachelor biedt hiervoor een goede basis.

Lees meer over beroepsmogelijkheden CMD

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot de opleiding CMD toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor het havo-profiel Cultuur en Maatschappij geldt als nadere vooropleidingseis het vak wiskunde A of B. Mocht je een havo-diploma zonder Wiskunde A of B hebben, dan kun je bij de HvA een bijspijkercursus volgen.

Lees meer over de toelatingseisen CMD

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 kun je je via Studielink inschrijven voor het studiejaar 2022-2023 van de opleiding CMD. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. drie werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van CMD. Op basis van de resultaten van jouw studiekeuzecheck ontvang je na afloop een persoonlijk studiekeuzeadvies per e-mail. In dit advies geven we aan of de opleiding een passende keuze is voor jou.

Lees meer over het inschrijfproces CMD
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie