Hogeschool van Amsterdam

Voorbereiding SKC

Leuk dat jij je hebt aangemeld voor de opleiding Communicatie. Op deze pagina lees je alles over de studiekeuzecheck en wat je daarvoor moet doen.

Een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de opleiding Communicatie is de studiekeuzecheck (SKC). De SKC bestaat normaal gesproken uit het thuis maken van twee online toetsen en een huiswerkopdracht, gevolgd door een dagdeel bij ons op school. In verband met het coronavirus vervallen de huiswerkopdracht en het dagdeel op school en maak je alleen de online toetsen.

Met de SKC kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij de opleiding bieden. Je ontvangt twee weken na de SKC een studiekeuzeadvies per mail, gebaseerd op de cijfers die je hebt behaald voor de twee online toetsen. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Om ervoor te zorgen dat je een positief advies ontvangt is het belangrijk om de leerstof voor de online toetsen grondig te bestuderen voordat je de toetsen maakt.

a. Communicatie en Merk

Je bestudeert leerstof voor een meerkeuzetoets van 20 vragen.

Leerstof:

b. Nederlandse taal

De meerkeuzetoets van 40 vragen over de Nederlandse taal gaat over algemene taalbeheersing, spelling en woordenschat.

Leerstof:

De online toetsen moeten uiterlijk een week vóór je SKC-dag gemaakt zijn; de exacte deadline staat op de website waar je de toetsen maakt. 

Als je de toetsen niet gemaakt hebt, word je niet toegelaten tot de opleiding.

Voor de toets Communicatie en Merk heb je 20 minuten de tijd, voor de toets Nederlandse taal 40 minuten. Tijdens het maken van een toets kun je niet pauzeren, na afloop van een toets kan dat wel.

Klik hier om naar de toetsen te gaan. Om in te loggen gebruik je jouw HvA-id en je wachtwoord. Deze gegevens heb je ontvangen in de bevestigingsmail.

Omdat de SKC-dag niet door kan gaan, is er die dag de mogelijkheid om tussen 10.00 en 11.00 uur je vragen over de opleiding te stellen aan de propedeusemanager in een virtual classroom.

  • Heb je nog vragen over de Studiekeuzecheck van CO-voltijd?
    Kijk bij de veelgestelde vragen.
  • Staat je vraag er niet bij?
    Stel je vraag via het Digitaal Servicepunt.
  • Voor dringende vragen: Onderwijsbureau CB – CO: telefoonnummer 020-5951700

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 23 maart 2020