Hogeschool van Amsterdam

Communicatie voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

Gevolgen basisregels 1,5-metersamenleving

Als gevolg van de blijvende basisregels in de 1,5-metersamenleving is de HvA net als andere hogescholen en universiteiten volgend collegejaar zeer beperkt in het aanbieden van onderwijs op locatie. Het aantal studenten dat we vanwege de veiligheidsregels mogen toelaten in onze gebouwen en leslokalen is zeer beperkt.

Dit betekent helaas dat je komend collegejaar vooral digitaal onderwijs zult volgen, en per blok slechts een aantal malen op school zult zijn. Dat geldt in ieder geval voor het eerste semester (half jaar) van komend schooljaar en mogelijk ook voor het tweede semester.

Mocht je om deze of andere reden besluiten om af te zien bij je studie bij ons, schrijf je dan zo snel mogelijk uit via studielink.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Hieronder vind je meer informatie over software, laptopeisen, de boekenlijst en ander studiemateriaal:

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen, upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Je ontvangt je collegekaart thuis, als je vóór 14 september je pasfoto uploadt. Doe je dit na 14 september dan krijg je een bericht waar en wanneer je de kaart kunt ophalen.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie.

De groepsindeling is in de week van 17 augustus bekend. Vanaf 24 augustus kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 31 augustus. De introductie vindt plaats in de week van 24 augustus t/m 28 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-ID hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week kom je meer te weten over je opleiding, de HvA, je klas en de stad! Je ontvangt te zijner tijd een mail over deze introductie.

Informatie over de activiteiten voor álle HvA studenten kun je binnenkort vinden op de HvA introductiepagina.

Download 'Het eerste jaar in vogelvlucht' (PDF)

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • WhatsApp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de sociale media:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 augustus 2020