Hogeschool van Amsterdam

Communicatie voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Hieronder vind je meer informatie over software, laptopeisen, de boekenlijst en ander studiemateriaal:

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software, zoals Adobe Creative Cloud.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, wordt deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de AZ lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

De groepsindeling is vanaf maandag 19 augustus bekend. Vanaf dat moment kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-ID hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je kennis met de opleiding, de HvA, met je medestudenten en de stad!

Je ontvangt binnenkort nog een aparte mail over de introductie van de opleiding Communicatie. Hierin staat vermeld in welke klas je zit, wat er van je verwacht wordt en de precieze tijden en invulling van de activiteiten. Er zijn in principe geen avondactiviteiten gepland.

Bekijk hier het rooster.

Dinsdag 27 augustus

Dag 1: JE KLAS EN JE OPLEIDING

Woensdag 28 augustus

Dag 2: DE STAD

Donderdag 29 augustus

Dag 3: KLAAR VOOR DE START

Na afloop van deze dag vindt er vanaf 14.00 het HvA Festival plaats.

Na deze introductie ken je je klas en je studieloopbaanbegeleider, de opbouw van de opleiding én de stad (een beetje, dan). Voor al deze dagen geldt dat je zelf je lunch verzorgt of geld meeneemt om gezamenlijk te lunchen. In en rondom de Amstelcampus zijn hier meerdere mogelijkheden voor, waar je uitsluitend met pin kunt betalen.

Op woensdag 28 augustus verwachten we je in de middag op een externe locatie in de stad (Theater de Meervaart in Osdorp, onder voorbehoud). Nog geen geldige OV-studentenkaart? Regel zelf alternatief vervoer van en naar deze plek.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus zijn er activiteiten voor álle HvA studenten. Zo kun je op donderdag de stad verkennen, met jouw studiegenoten de mogelijkheden van de HvA ontdekken en daarna kunnen de voetjes van de vloer tijdens het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdag sluit je de introductieweek af met het eindfeest.

Meer informatie over deze activiteiten kun je (binnenkort) vinden op de HvA introductiepagina.

Download 'Het eerste jaar in vogelvlucht' (PDF)

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de sociale media:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 20 augustus 2019