Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communicatie

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten.

Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR LAATSTEJAARS MBO-4-STUDENTEN

Ik zit in het laatste jaar van het mbo en kan een aantal onderdelen niet afronden, kan ik toch aan het hbo starten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je in het laatste jaar van je mbo-opleiding door de maatregelen rond het coronavirus één of een aantal kleine studieonderdelen niet kunt afronden. Je ontvangt dan geen mbo-diploma aan het einde van dit schooljaar.

Om te voorkomen dat studenten hierdoor niet kunnen doorstromen naar het hbo, wordt momenteel op landelijk niveau overlegd hoe de doorstroming naar het hbo voor deze studenten zo goed mogelijk geregeld kan worden. De HvA is aangesloten bij dit overleg en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Zodra meer bekend is, lees je dat op deze pagina.

Dien vanaf 1 oktober 2020 een inschrijfverzoek in via Studielink en check het stappenplan inschrijven:

 • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
 • Meld je binnen de gestelde termijn na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. De data van de studiekeuzecheck staan verder op deze pagina vermeld.
 • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je daarom tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan, maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Ter voorbereiding vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in.

De studiekeuzecheck bestaat normaal gesproken uit 3 onderdelen:

 1. Huiswerkopdracht
 2. Online toetsen
 3. Een dagdeel op school bij de opleiding Communicatie

In verband met het coronavirus vervallen de huiswerkopdracht en het dagdeel op school en maak je alleen de online toetsen.

Op de SKC-dagen kun je in een telefonisch tienminutengesprek met een docent je vragen over de opleiding stellen. Na je inschrijving ontvang je een e-mail met nadere informatie.

In verband met het coronavirus vervalt dit programma.

Op de SKC-dagen kun je in een telefonisch tienminutengesprek met een docent je vragen over de opleiding stellen. Na je inschrijving ontvang je een e-mail met nadere informatie.

 • 10 maart 2020
 • 1 april 2020
 • 4 juni 2020
 • 16 juni 2020
 • 25 juni 2020

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via www.hva.nl/vragenformulier.

Belangrijk! Hoewel de SKC-dag op school vanwege het coronavirus niet doorgaat, meld je je toch aan voor een van de data.

Na de studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies per e-mail. Je ontvangt na twee weken het definitieve studiekeuzeadvies per e-mail.

Daarin geven wij aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou.

Interesse in de studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 28 september 2020