Hogeschool van Amsterdam

Jaar 4

STAGE

In de tweede helft van het derde jaar en de eerste helft van het vierde jaar kies je een verbredende minor en doe je een beroepsvoorbereidende Stage. De volgorde kies je zelf.

MINOR

De minor is een programma van een halfjaar (één semester, 30 studiepunten) waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kunt kiezen om één van de twee andere specialisaties van Communicatie die je niet kiest als een minor te volgen of een andere HvA-minor te doen. Je mag er ook voor naar een andere hogeschool of universiteit. Communicatie werkt nauw samen met de mediaopleiding Creative Business (CB). Het is ook mogelijk om één van de drie derdejaarsspecialisaties van CB als minor te kiezen (m.u.v. Mediaconcepten als je al Concept en Creatie hebt gedaan). Daarmee word je nog meer allround.’

Kijk voor meer informatie op de pagina over Minoren.

AFSTUDEREN

In het tweede semester van het vierde jaar ga je bewijzen dat je beroepsbekwaam bent. Je bewijst dat je het eindniveau van de opleiding hebt behaald. Dit doe je door een afstudeervariant te kiezen en deze variant individueel te volgen. Je kunt kiezen uit drie varianten:

  • Een onderzoeksopdracht
  • Een product maken
  • Een eigen onderneming opstarten

Deze varianten zijn ontwikkeld, zodat je zelf kunt kiezen hoe je de opleiding afsluit. Zo kies je zelf de variant waar je talenten het beste naar voren kunnen komen in de afstudeeropdracht. Met het resultaat kan je jezelf ook goed profileren na de opleiding richting werkgevers en andere externe partijen.

Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar hoe je bepaalde leefstijlen kunt beïnvloeden d.m.v. communicatie. Of je ontwikkelt een campagne voor de Albert Heijn met bijbehorende middelen en media. Je kunt ook een webplatform starten waarop jonge professionals zichzelf kunnen profileren.

Nadat je de afstudeervariant (voor 25 studiepunten) succesvol hebt afgesloten, mag je deelnemen aan een eindassessment (5 studiepunten). In dit eindassessment ga je aan de hand van een gesprek en een portfolio aantonen dat je de vijf competenties van de opleiding op het juiste eindniveau beheerst. Na een succesvol eindgesprek mag je je verdiende getuigschrift ophalen.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 12 augustus 2020