Communicatie

Bachelor, voltijd

MAAK IMPACT MET VERHALEN

Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. De samenleving verbinden. Merken vernieuwen. Producten vermarkten. De wereld verbeteren. Bij de Amsterdamse opleiding Communicatie (CO) leer je met zulke verhalen impact maken. Je regisseert alle vormen van communicatie. Van concept tot content, van merk tot netwerk, intern en extern, online en offline. We zijn de meest volledige communicatie-opleiding van Nederland, mede door onze unieke samenwerking met media-opleiding Creative Business (CB).

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

We leiden je op tot communicatieprofessional, gespecialiseerd in het regisseren van communicatie van netwerken. Netwerken zijn alle plekken waar mensen samenwerken: merken, bedrijven, maar ook NGO's of plekken waar mensen zich inzetten voor diversiteit of duurzaamheid. Je leert communicatie ontwerpen van concept tot creatie. Je werkt nauw samen met de mediaprofessionals van Creative Business. Als communicatieprofessional regisseer je het verhaal dat je ziet: content, beeld, taal, code, video en audio. En je kent het verhaal erachter: theorie, strategie en concept. Dat doe je in Amsterdam, hart van creatief Nederland.

Lees meer over ons studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Vroeger werkten communicatieprofessionals op communicatie-afdelingen en bij communicatiebureaus. Nu vind je ze overal. Dat laat zien dat communicatie en media in deze tijd dé tool zijn voor het maken van impact. Je kunt aan de slag als netwerkstrateeg, manager van merken of influencers, contentmaker of als specialist op het gebied van verandering en reputatie. Door digitalisering zijn media en communicatie nauw met elkaar verbonden: reden voor CO+CB om als enige in Nederland studenten te laten kiezen uit het curriculum van beide opleidingen.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Iedereen is welkom bij de opleiding Communicatie. Maar we verwachten ook wat van je. Je moet hard willen werken en keuzes kunnen maken. Je bent goed in taal, nieuwsgierig en creatief. Daarom kijken we in een verplichte Studiekeuzecheck of je geschikt bent voor de opleiding. Ben je dat niet, dan krijg je een negatief advies, en schrijf je je uit. Daarnaast beschik je over een afgeronde mbo-4-, havo- of vwo-opleiding. Voor havo-profiel Cultuur en Maatschappij is het vak Wiskunde A of B een aanvullende eis.

Lees meer over de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie