Studieprogramma

Jaar 1

Tijdens de propedeuse leer je veel over marktonderzoek, marketing en ondernemerschap. Onderwerpen als bedrijfsprocessen, resultatenrekening, logistiek, concurrentieanalyse, koopgedrag, marketingmix, communicatie en merkstrategie komen aan bod.

Onder intensieve begeleiding ervaar je direct in de praktijk hoe het is om commerciële successen te boeken. Je gaat (online) markten verkennen, marketingplannen schrijven en de positie van een commercieel econoom in het bedrijfsleven doorgronden. Uiteraard vanuit een actuele invalshoek met projecten uit de praktijk. De modules bestaan onder meer uit: online marketing en communicatie, sales en accountmanagement, (online) marktonderzoek, (digital) business modellen al dan niet in een internationale context.

Bovendien werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden en Engels en doe je aan sport. Je krijgt niet alleen theorie, je werkt ook samen met medestudenten aan projecten. Je werkt vaak met laptop en tablet. Veel boeken zijn in de vorm van e-books. Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids.

Sporten

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Ook leer je jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Heb je zowel passie voor commercie als voor sport? Dan voel jij je thuis bij de afstudeerrichting Sportmarketing. Vanaf jaar 2 kun je kiezen voor deze afstudeerrichting.

Studie in cijfers

Een goede voorbereiding op je studiekeuze is belangrijk. Het schema 'Studie in cijfers' helpt je om een passende en objectieve keuze te maken. Waar mogelijk vind je naast het cijfer van de HvA-opleiding ook de landelijke score. Zo krijg je op een snelle en herkenbare manier een beeld van de opleiding. Voor meer informatie: zie de toelichting (pdf).

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 27 januari 2022