Hogeschool van Amsterdam

Afstudeerrichting Ondernemerschap

Gespecialiseerde afstudeerrichting

Ondernemerschap

Ondernemerschap is een afstudeerrichting van Commerciële Economie. Nadat je in het eerste jaar minimaal 50 van de 60 studiepunten van de opleiding Commerciële Economie hebt gehaald, kun je de afstudeerrichting Ondernemerschap kiezen. Als je Ondernemerschap hebt gestudeerd, weet je niet alleen alles over start-ups en bestaande ondernemingen, je hebt ook je eigen bedrijf opgezet dat je na je studie succesvol kunt voortzetten en uitbouwen.

IS ondernemerschap IETS VOOR JOU?

  • Ben je altijd al geïnteresseerd in het opzetten van een eigen bedrijf?
  • Heb je lef en ben je initiatiefrijk?

Dan is de afstudeerrichting Ondernemerschap wellicht wat voor jou.

VAN ondernemer TOT PRODUCTMANAGER

Heb je deze afstudeerrichting met succes afgerond, dan kun je in principe veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld je eigen bedrijf voortzetten. Maar je kunt ook gaan werken als productmanager bij een groot bedrijf of je kiest voor een baan als accountmanager bij bijvoorbeeld een kledingmerk. Misschien ga je liever voor een marketingfunctie bij een multinational of wil je graag evenementen organiseren? Er is veel mogelijk na je opleiding Ondernemerschap. Je hebt een bachelordiploma Commerciële Economie op zak en kunt dus veel kanten op.

STUDIEPROGRAMMA

De afstudeerrichting Ondernemerschap is sterk praktijkgericht. Je wisselt colleges en trainingen af met realistische praktijkopdrachten, waar je zowel individueel als in groepsverband aan werkt. Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van tien weken.

Je leert binnen deze afstudeerrichting door te doen, onderscheidend te zijn, kansen te zien en te benutten, lef te tonen en initiatief te nemen. De specifieke kennis en vaardigheden die je leert toepassen hebben betrekking op o.a. creativiteit, innovativiteit, design thinking, marktonderzoek en business model generatie.

Het werkterrein van CE wordt steeds internationaler. Daarom besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de taalvaardigheid van het Engels. Met name in blok 4, jaar 2, werk je aan internationale opdrachten, soms in samenwerking met buitenlandse studenten. De opleiding Commerciële Economie heeft een uitgebreid netwerk van opleidingen en bedrijven in het buitenland. Ook daar is het mogelijk een stage, afstudeeropdracht of minor te volgen.

WAAR LOOP JIJ STAGE?

Tijdens de stage in het derde jaar leer je de praktijk echt van binnenuit kennen. Bijvoorbeeld bij een start-up of een onderneming. Maar je kunt ook stagelopen in je eigen bedrijf.

AFSLUITEN MET EEN AFSTUDEEROPDRACHT

In het laatste jaar studeer je af met een afstudeeropdracht over ondernemen. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een marketingplan voor een nieuwe onderneming. Je kunt ook in je eigen onderneming afstuderen om deze na je studie succesvol te kunnen voortzetten en uitbouwen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juli 2020