Hogeschool van Amsterdam

Afstudeerrichting Digital Marketing

Gespecialiseerde afstudeerrichting

digital marketing

Digital Marketing is een afstudeerrichting van Commerciële Economie. Nadat je in het eerste jaar minimaal 50 van de 60 studiepunten van de opleiding Commerciële Economie hebt gehaald, kun je de afstudeerrichting Digital Marketing kiezen. Als je Digital Marketing hebt gestudeerd, weet je niet alleen alles over social media marketing, mobile en customer insights, je weet dit ook nog eens toe te passen waardoor je van grote waarde bent voor bedrijven.

IS digital MARKETING IETS VOOR JOU?

  • Ben jij gefascineerd door alle nieuwe digitale diensten die op de markt komen?
  • Vind jij het ook zo interessant om hiermee specifieke doelgroepen te benaderen?

Dan is Digital Marketing misschien wel iets voor jou.

OOK BUITEN DE BRANCHE KUN JE AAN DE SLAG

Digital Marketing is een afstudeerrichting voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe digitale diensten en hoe deze in te zetten. Maar valt je oog na afloop op een leuke marketingfunctie in een ander vakgebied, dan is dat geen probleem. Je hebt een bachelordiploma Commerciële Economie op zak en kunt dus veel kanten op.

STUDIEPROGRAMMA

De afstudeerrichting Digital Marketing is sterk praktijkgericht. Je wisselt colleges en trainingen af met realistische praktijkopdrachten, waar je zowel individueel als in groepsverband aan werkt. Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van tien weken. Aan bod komen onder andere Analytics, Customer Insights, Big-Data, Social Media Marketing, Multi-Channel, Affiliate Marketing, Mobile, Augmented Reality en 3D-Printing.

Het werkterrein van CE wordt steeds internationaler. Daarom besteden we veel aandacht aan het verbeteren van de taalvaardigheid van het Engels. Met name in blok 4, jaar 2, werk je aan internationale opdrachten, soms in samenwerking met buitenlandse studenten. De opleiding Commerciële Economie heeft een uitgebreid netwerk van opleidingen en bedrijven in het buitenland. Ook daar is het mogelijk een stage, afstudeeropdracht of minor te volgen.

WAAR LOOP JIJ STAGE?

Tijdens de stage in het derde jaar leer je de praktijk echt van binnenuit kennen. Bijvoorbeeld bij een online media bedrijf waar je een marktonderzoek doet, een advies uitbrengt of een digital marketingplan schrijft.

AFSLUITEN MET EEN AFSTUDEEROPDRACHT

In het laatste jaar studeer je af met een afstudeeropdracht over een vraagstuk op het gebied van digital media. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een digital marketingplan voor een nieuw televisiestation, of je doet onderzoek naar het effect van een digital mediacampagne op het imago van een frisdrank. Na je afstudeeropdracht ben je goed voorbereid op een baan in de digital media branche en ben je van grote waarde voor bedrijven.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juli 2020