Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Commerciële Economie

Vanwege het coronavirus zijn er geen studiekeuzecheckbijeenkomsten op school. Je maakt de studiekeuzecheck volledig online.

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Hoe meld ik me aan voor mijn studiekeuzecheck?

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je binnen 48 uur een e-mail met uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. De uitnodiging verwijst je door naar een datumprikker. Kies in de datumprikker een datum voor je online bijeenkomst (zie onder Waar bestaat mijn studiekeuzecheck uit?). Drie weken voor de online bijeenkomst, ontvang je een e-mail met inloggegevens voor de online cursus.

Heb je een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spambox. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Waar bestaat mijn studiekeuzecheck uit?

De studiekeuzecheck bestaat uit:

  1. een verplichte online cursus

In de verplichte online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Commerciële Economie. Zo test je of Commerciële Economie de beste opleiding voor jou is.

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 4 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde aan de online activiteit: je hebt de online cursus voor de deadline volledig afgerond.

  1. een online bijeenkomst

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan wordt je per e-mail uitgenodigd voor een online bijeenkomst.

Hoe volg ik de online bijeenkomst?
Je volgt de online bijeenkomst in een virtual classroom.

Wanneer is mijn online bijeenkomst?
De online bijeenkomst vindt plaats op de dag die je zelf kiest tijdens je aanmelding voor de studiekeuzecheck. De online bijeenkomst start om 15.00 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Wat ga ik doen tijdens de online bijeenkomst?
Het programma van de online bijeenkomst bestaat onder andere uit:

  • Een welkomstwoord door de teamleider van het eerste jaar
  • Een online Q&A sessie met een student die al je vragen beantwoordt en over de opleiding vertelt
  • Een interactieve quiz onder leiding van studenten van de studievereniging MarCo
  • Informatie over de introductieweek eind augustus 2020

Waarom is er een online bijeenkomst?
De online bijeenkomst geeft je de gelegenheid kennis te maken met docenten en medestudenten. Ook geeft de online bijeenkomst je een nog beter beeld van de inhoud van de opleiding en de huiswerkbelasting.
 

Studiekeuzeadvies

Nadat je de verplichte online cursus hebt afgerond, krijg je binnen 2 weken per e-mail een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 6 juli 2020