Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De data voor de bijeenkomst van de studiekeuzecheck 2020 vind je hieronder.

De genoemde tijden zijn inclusief een inloop van 30 minuten. De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • woensdag 22 april 2020, 14.00 - 16.30 uur
  • woensdag 3 juni 2020, 14.00 - 16.30 uur
  • woensdag 8 juli 2020, 14.00 - 16.30 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2020 begint de HvA met het versturen van de uitnodigingen per e-mail. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

  1. Voorbereiding in de vorm van een online cursus (thuis)
  2. een bijeenkomst op school

Online cursus

Drie weken voor je studiekeuzecheck ontvang je de link naar de verplichte online cursus. In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject. Zo test je of Commerciële Economie 3-jarig traject de beste opleiding voor jou is. Je bent ongeveer 4 uur met de online cursus bezig.

Rond binnen twee weken de online cursus af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Voorwaarde voor deelname aan de bijeenkomst: je hebt de online cursus voor de deadline volledig afgerond. 

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan ben je welkom op de bijeenkomst op school. Tijdens de bijeenkomst op school ontmoet je docenten, ouderejaars studenten en medestudenten. Samen bespreken jullie de inhoud van de online cursus en je krijgt een rondleiding door het gebouw.

Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie van de bijeenkomst op school.

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 89% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Commerciële Economie 3-jarig traject.

Nadat je de studiekeuzecheck hebt afgerond, krijg je op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen per e-mail een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 19 februari 2020