Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Commerciële Economie 3-jarig traject studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck Commerciële Economie 3-jarig traject. De studiekeuzecheck geeft je de kans voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past.

Start in september met de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck.

 

Dien een inschrijfverzoek in via Studielink

  • Je ontvangt binnen 48 uur per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen 4 weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Uitnodiging ontvangen na 18 juli 2019? Meld je voor 17 augustus aan. 
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit een online cursus (thuis).

Inhoud online cursus

In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding. Zo test je of Commerciële Economie de opleiding voor jou is. De online cursus bestaat onder andere uit filmpjes, oefenopgaven en toetsen.

Rond de online cursus voor de deadline af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Alleen als je de online cursus voor de deadline afrondt, kun je in september starten met de opleiding Commerciële Economie. 

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 89% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Commerciële Economie 3-jarig traject.

De verplichte studiekeuzecheck bestaat voor jou uit een online cursus. Er volgt geen bijeenkomst op school.

Het moment waarop je de link naar de online cursus ontvangt is afhankelijk van je aanmelding voor de studiekeuzecheck:

  • Aanmelding tot en met 31 juli: je ontvangt op 1 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding vanaf 1 augustus t/m 11 augustus: je ontvangt op 12 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding tussen 12 augustus en voor 17 augustus: je ontvangt uiterlijk 19 augustus bericht per e-mail.

Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Heb je de online cursus tijdig en volledig hebt afgerond? Binnen twee weken na de deadline van de online cursus ontvang je een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou. Interesse in studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 14 augustus 2019