Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Built Environment

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

De online studiekeuzecheck vindt plaats rond onderstaande data. Twee weken voor deze datum ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht. Deze opdracht dien je uiterlijk op de door jou gekozen datum ingeleverd te hebben. Kies dus voor een datum die in een rustige periode valt waardoor je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan.

De data voor de studiekeuzecheck vind je hieronder:

  • Donderdag 2 april (ochtend en middag)
  • Maandag 22 juni (ochtend en middag)
  • Dinsdag 23 juni (ochtend en middag)
  • Donderdag 25 juni (ochtend en middag)
  • Maandag 29 juni (ochtend en middag)

Houd alvast rekening in je agenda met deze datum. Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de online studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Een goede voorbereiding op je studiekeuze, vergroot de kans dat je je studie succesvol afrondt. Met de studiekeuzecheck weet je zeker dat je een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck is daarom een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en is verplicht voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. 

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 30 juni 2020