Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Built Environment

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Built Environment. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 39280). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner.

Via de planner kies je de datum waarop de studiekeuzecheck bij ons op locatie plaatsvindt. Twee weken voor deze datum ontvang je je voorbereidende huiswerk. Houdt hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Een goede voorbereiding op je studiekeuze, vergroot de kans dat je je studie succesvol afrondt. Met de studiekeuzecheck weet je zeker dat je een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck is daarom een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en is verplicht voor alle aankomende studenten.

  • 6 april 2022
  • 29 juni 2022
  • 30 juni 2022
  • 4 juli 2022
  • 5 juli 2022
  • 7 juli 2022
  • 11 juli 2022

Tijd: Ochtendprogramma van 10.00 tot 12.00 of middagprogramma van 13.30 - 15.30

Voorbereiding

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je ter voorbereiding verschillende casussen uit de beroepspraktijk van Built Environment die we je vragen goed door te lezen.

Programma

Tijdens de studiekeuzecheck maak je kennis met alle disciplines in de gebouwde wereld. Je werkt samen met andere aankomende studenten in groepen aan een van de toegestuurde casussen. Dit doe je onder begeleiding van docenten die zelf uit de bouwwereld komen. Op deze manier ervaar je zelf welke eigenschappen en vaardigheden belangrijk zijn voor de opleiding Built Environment. Zo wordt het gewaardeerd als je creatief en nieuwsgierig bent en een onderzoekende houding en reflecterend vermogen hebt. Er wordt veel samengewerkt, omdat communicatiefvaardig zijn belangrijk is. Zin in techniek is de basis. Door op deze ervaring te reflecteren wordt getoetst of wie jij bent, wat je wil en wat je kan, aansluit bij wat de opleiding biedt en vraagt. Op basis daarvan ontvang je een studiekeuzeadvies.

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 19 januari 2022