Hogeschool van Amsterdam

Built Environment: Civiele Techniek 3-jarig traject

Built Environment. Bachelor, voltijd

Als je het 3-jarig traject van Built Environment: Civiele Techniek met succes afrondt, dan heb je een volwaardig hbo-diploma. Net als bij de vierjarige opleiding stroom je binnen in een van de drie leerroutes en kun je in alle acht richtingen afstuderen. Tijdens de leerroute Civiele Techniek richt je je op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van infrastructurele bouwwerken. Bruggen, waterkeringen, auto-, spoor- en waterwegen, havens, vliegvelden en tunnels. Er is ook een driejarig traject voor de leerroutes Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde.

Na de brede oriƫntatie in het eerste jaar doe je basiskennis Civiele Techniek op en bereid je je voor op een keuze uit een van de afstudeerrichtingen.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Als civiel technicus ontwerp je veilige en duurzame infrastructurele bouwwerken. Na je afstuderen kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een ingenieursbureau of een groot aannemingsbedrijf. Of bij de gemeente, het waterschap, de provincie of de Rijksoverheid.

Lees meer

Je hebt toegang tot het 3-jarig traject als je een vwo-diploma hebt met het profiel N&T, N&G, E&M of C&M met Wiskunde A of Wiskunde B. Ook met een havo-diploma met N&T,N&G of E&M en een 8 of hoger als gemiddeld eindcijfer, ben je toelaatbaar. Kijk voor meer informatie op hva.nl/3jarigtraject.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek