Hogeschool van Amsterdam

Beroepsmogelijkheden

Bouwtechnische Bedrijfskunde 3-jarig traject

Omdat de opleiding Built Environment haar opleiding afstemt op de nieuwe rollen in de snel veranderende wereld van bouwwerken, vastgoed en gebieden, ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Op je visitekaartje kan staan:

  • portefeuillebeheerder
  • vastgoedmedewerker of -adviseur
  • procesmedewerker of -manager
  • projectmedewerker of -manager
  • (assistent) assetmanager
  • programmamedewerker of -manager

Doorgroeifuncties:

Als projectmanager ben je er verantwoordelijk voor dat bijvoorbeeld een gebouw of een terrein daadwerkelijk opnieuw ontwikkeld wordt. Je zorgt er voor dat het eindresultaat is zoals afgesproken, op tijd en binnen het budget. Als projectmanager ben je slagvaardig en houd je er van om concreet resultaat te boeken.

Als assetmanager beheer je vastgoed, installaties of terreinen van een bedrijf of van een overheidsorganisatie. Je bent verantwoordelijk voor de prestaties, de risico's en de investeringen van vaak tientallen miljoenen. Je kijkt ver vooruit en handelt vanuit een brede blik: financieel, technisch en functioneel. Als assetmanager ben je goed in analyseren en houd je van techniek en financiën.

Als programmamanager begin je te werken met onzekerheden: jij gaat er namelijk voor zorgen dat een idee, of een beleidsrapport, wordt vertaald naar een concreet programma, bijvoorbeeld de upgrading van alle bedrijventerreinen in Amsterdam. Daar komen verschillende bouw- en ontwikkelprojecten uit en jij runt het hele proces in samenwerking met anderen. Daarbij zorg je er ook voor dat het programma is afgestemd op de belangen van verschillende partijen. Als programmamanager houd je er van om vernieuwend te zijn en een abstract idee tot realiteit te maken.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 28 november 2016