Hogeschool van Amsterdam

Built Environment: Bouwkunde 3-jarig traject

Built Environment. Bachelor, voltijd

Als je het 3-jarig traject van Built Environment: Bouwkunde met succes afrondt, dan heb je een volwaardig hbo-diploma. Net als bij de vierjarige opleiding stroom je binnen in een van de drie leerroutes en kun je in alle acht richtingen afstuderen. Tijdens de leerroute Bouwkunde kom je met veel aspecten van bouwen en wonen in aanraking. Je doet daarbij kennis op over het toepassen van materialen, vorm en kleur, maar ook het groter geheel van stedelijke bebouwing of landschappen komt aan bod. Er is ook een driejarig traject voor de leerroutes Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek.

Na de brede oriƫntatie in het eerste jaar doe je basiskennis Bouwkunde op en bereid je je voor op een keuze uit een van de afstudeerrichtingen.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Na het volgen van deze leerroute kun je aan de slag met het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud of het beheer van bouwwerken. Dit kun je doen bij de overheid, projectontwikkelaars, aannemingsbedrijven en architectenbureaus.

Lees meer

Je hebt toegang tot het 3-jarig traject als je een vwo-diploma hebt met het profiel N&T, N&G, E&M of C&M met Wiskunde A of Wiskunde B. Ook met een havo-diploma met N&T,N&G of E&M en een 8 of hoger als gemiddeld eindcijfer, ben je toelaatbaar. Kijk voor meer informatie op hva.nl/3jarigtraject.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek