Hogeschool van Amsterdam

Built Environment 3-jarig traject

Built Environment. Bachelor, voltijd

Ben je gefascineerd door de combinatie van creativiteit en techniek? Dan is Built Environment een goede keuze voor jou. Met deze opleiding leer je hoe je gebouwen, gebieden en infrastructuur zoals wegen, bruggen en dijken zo inricht dat mensen er optimaal gebruik van kunnen maken. Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek zijn samen opgegaan in de brede bachelor Built Environment. Rond je het 3-jarig traject van Built Environment met succes af: dan heb je een volwaardig hbo-diploma.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Hoe verschilt het 3-jarig traject van de vierjarige hbo-opleiding?

Omdat je als vwo'er meer kennis hebt, leer je sneller en heb je een groter analytisch vermogen. Met hard werken kun je in kortere tijd meer informatie behandelen. Rond je het 3-jarig traject van Built Environment met succes af: dan heb je een volwaardig hbo-diploma.

Net als bij de vierjarige opleiding Built Environment maak je in het eerste jaar kennis met alle disciplines in de gebouwde wereld. Met deze brede kennis op zak, kies je één van de acht afstudeerrichtingen. Deze bereiden je voor op beroepen zoals architect, projectmanager in de bouw of watermanager.

Wat ga je leren?

Het eerste jaar is een kennismaking met alle disciplines in de gebouwde wereld. Aan het eind van het eerste jaar kies je een richting waarin je je verdiept en afstudeert. Dankzij deze combinatie van brede en diepe kennis kun je later goed samenwerken met andere professionals.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Als je deze brede bachelor-opleiding hebt afgerond, beschik je over specialistische kennis, maar ook over een veelzijdige basis. Dat biedt jou veel verschillende kansen in het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud of het beheer van bouwwerken. Dit kun je doen bij de overheid, projectontwikkelaars, aannemingsbedrijven en architectenbureaus.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je hebt toegang tot het 3-jarig traject als je een vwo-diploma hebt met het profiel N&T, N&G, E&M of C&M met Wiskunde A of Wiskunde B. Ook met een havo-diploma met N&T,N&G of E&M en een 8 of hoger als gemiddeld eindcijfer, ben je toelaatbaar.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op circa drie werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek