Hogeschool van Amsterdam

Built Environment 3-jarig traject

Built Environment. Bachelor, voltijd

De omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren is voor een groot deel door mensen gebouwd. Tijdens de bacheloropleiding Built Environment leer je hoe je gebouwen, gebieden en infrastructuur zoals wegen, bruggen en dijken zo inricht, dat mensen er optimaal gebruik van kunnen maken. Rond je het 3-jarig traject van Built Environment met succes af: dan heb je een volwaardig hbo-diploma.

Hoe verschilt het 3-jarig traject van de vierjarige hbo-opleiding?

Omdat je als vwo'er meer kennis hebt, leer je sneller en heb je een groter analytisch vermogen. Met hard werken kun je in kortere tijd meer informatie behandelen. Rond je het 3-jarig traject van Built Environment met succes af: dan heb je een volwaardig hbo-diploma.

Net als bij de vierjarige opleiding Built Environment maak je in het eerste kennis met alle disciplines in de gebouwde wereld. Met deze brede kennis op zak, kies je één van de acht afstudeerrichtingen. Deze bereiden je voor op beroepen zoals architect, projectmanager in de bouw of watermanager.

Past Built Environment bij jou?

Ben je gefascineerd door de combinatie van creativiteit en techniek? Dan is Built Environment een goede keuze voor jou.

Je leert bijvoorbeeld hoe je slimme gebouwen en steden ontwerpt die bestand zijn tegen klimaatverandering. En je ontdekt hoe je materialen, grondstoffen, vorm en kleur duurzaam toepast in architectuur.

Het eerste jaar is een kennismaking met alle disciplines in de gebouwde wereld. Aan het eind van het eerste jaar kies je een richting waarin je je verdiept en afstudeert. Dankzij deze combinatie van brede en diepe kennis kun je later goed samenwerken met andere professionals.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Als je deze brede bachelor-opleiding afgerond hebt, beschik je over specialistische kennis, maar ook over een veelzijdige basis. Dat biedt jou veel verschillende kansen in het ontwerp, de uitvoering, het onderhoud of het beheer van bouwwerken. Dit kun je doen bij de overheid, projectontwikkelaars, aannemingsbedrijven en architectenbureaus.

Lees meer

Je hebt toegang tot het 3-jarig traject als je een vwo-diploma hebt met het profiel N&T, N&G, E&M of C&M met Wiskunde A of Wiskunde B. Ook met een havo-diploma met N&T,N&G of E&M en een 8 of hoger als gemiddeld eindcijfer, ben je toelaatbaar. Kijk voor meer informatie op hva.nl/3jarigtraject.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Hbo-Bouwkunde studeren? Kies Built Environment!

Bouwkunde, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek zijn samen opgegaan in de nieuwe brede bachelor Built Environment. Bij de HvA is Bouwkunde dus geen aparte hbo-opleiding meer. 

Het voordeel van Built Environment bij de HvA is dat je in het eerste jaar brede kennis opdoet van alle disciplines in de gebouwde omgeving. Daarna verdiep je je kennis in een aspect dat je interessant vindt. In je latere werk heb je veel voordeel van deze brede kennis, omdat je samenwerkt met andere specialisten in de bouw.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek