Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Biomedische Technologie en mag je de titel bachelor of science voeren. Je kunt dan direct aan de slag in het werkveld. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren.

De wereld van de biomedische technologie is een heel veelzijdig en groeiend gebied. Er worden steeds meer technologieën ontwikkeld en na je opleiding kun je bij diverse bedrijven en organisaties aan te de slag om te zorgen dat dit op een goede manier gebeurt.

Omdat het vak zo veelzijdig is kun je terecht komen in verschillende functies. Je kunt hierbij denken aan een technische baan als biomedical product engineer. Je bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt dan nieuwe producten en diensten voor de medische markt. Bijvoorbeeld bij bedrijven die werken aan sensortechnologie voor diagnose op afstand of elektronica (wearables of implantaten) die behandeling ondersteunt. Ben je meer geïnteresseerd in data? Dan kun je als programmeur aan de slag bij bedrijven die zich richten op de toekomst van technologie. Wil je meedenken over hoe je grote vraagstukken binnen het thema gezondheid kunt oplossen in de toekomst? Dan is een baan als consultant misschien iets voor jou.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een paar voorbeelden van organisaties waar je na je opleiding terecht zou kunnen komen zijn: TNO, Philips Medical en Medtronic. Maar je kunt ook aan de slag bij (academische) ziekenhuizen, revalidatieklinieken of je eigen bedrijf beginnen als biomedisch-technische start-up!

Verder studeren

Je bachelordiploma Biomedische Technologie is ook een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen, hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma. Meer informatie daarover vind je bij de betreffende universiteit.

Enkele voorbeelden die goed aansluiten op deze bachelor zijn de masters Biomedical Engineering, Biomedical Technology and Physics, Technical Medicine, Health Sciences, Biomedical Sciences en Medical Engineering.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 11 februari 2021