Biomedische Technologie

Bachelor, voltijd

Oplossingen voor gezondheidsproblemen zijn steeds vaker technologische middelen. Van een seintje op je Fitbit wanneer je meer zou moeten bewegen, het op afstand uitlezen van pacemakers tot het ontwikkelen van een beademingsapparaat. Zie jij kans om met technologie de gezonde mens gezond te houden en de zieke mens beter te maken? Dan is de nieuwe opleiding Biomedische Technologie echt iets voor jou!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Als biomedisch technoloog werk je op het snijvlak tussen techniek, de menselijke biologie en medische kennis. Je ontwikkelt nieuwe producten die bijdragen aan de gezondheid van mensen, zodat ze langer en zo vitaal mogelijk kunnen blijven leven. Bijvoorbeeld met een draagbare hartritmesensor, die de kans op een hartinfarct verkleint. Of een real-time glucosemeter, zodat de insuline bij een diabetespatiënt efficiënter kan worden ingespoten.

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding Biomedische Technologie leer je aan de hand van de ontwikkel-testcyclus hoe je een idee vertaalt naar een gezondheidsproduct. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat de producten veilig zijn en voldoen aan de medische kwaliteitseisen. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe producten, maar leer je ook bestaande producten te verbeteren.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Je weet aan de hand van wetenschappelijke inzichten producten te maken die mensen helpen. Dit doe je door nieuwe technologie te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat die technologie ook echt betrouwbaar is. Ook ga je samen met zorginstellingen en patiënten producten testen, verbeteren en ze zo optimaal mogelijk afstemmen. Als biomedisch technoloog draag je bij aan de oplossingen voor grote medische uitdagingen, zowel nu als in de toekomst.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid + Natuurkunde/NLT. Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons en krijgt een studiekeuzeadvies.

Schrijf je in
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek