Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Bestuurskunde

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • donderdag 18 juni
  • donderdag 2 juli
  • donderdag 20 augustus

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf half januari 2020 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten.

12:30 - 13:00 uur inloop
13:00 - 13:20 uur college Economie
13:25 - 13:45 uur college Bestuurskunde
13:50 - 14:10 uur college Politicologie
14:10 - 14:30 uur pauze
14:30 - 16:00 uur praktijkopdracht
vanaf 16:00 vragenuurtje (niet verplicht)

Je ontvangt een positief studiekeuzeadvies tijdens de studiekeuzecheck als je alle colleges hebt gevolgd en de praktijkopdracht hebt gemaakt. Mocht je na afloop van de studiekeuzecheck twijfelen, dan kun je aansluitend aan de dag een aanvullend gesprek aanvragen. Je onderzoekt samen met een docent wat er fout is gegaan en of de opleiding Bestuurskunde wel of niet bij je past. Na dit gesprek volgt een negatief of positief advies. Bij een negatief advies raden we je aan om je studiekeuze te heroverwegen. Indien je besluit om je in te schrijven voor een andere opleiding, vergeet je dan niet uit te schrijven via Studielink voor de opleiding Bestuurskunde.

Studiekeuzeworkshop

Ontdek je tijdens je studiekeuzecheck dat de opleiding Bestuurskunde toch niet bij je past of heb je twijfels, dan kun je deelnemen aan een gratis studiekeuzeworkshop van 3 uur. In deze workshop ga je in een klein groepje en onder begeleiding van een studiekeuzecoach focus aanbrengen in je studiekeuzeproces. Je neemt je aanvankelijke studiekeuze onder de loep en maakt een studie- en beroepskeuzetest. Na afloop van de workshop heb je een actieplan met concrete stappen die je gaat zetten. 

Meer informatie over de studiekeuzeworkshop
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 5 december 2019