Bestuurskunde

Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Bachelor, voltijd

Wil je helpen om de maatschappelijke vraagstukken van een grote stad op te lossen? Ben jij een echte netwerker, sociaal, taalvaardig en communicatief en wil je precies weten hoe de structuur van de overheid en maatschappelijke organisaties in elkaar steekt? Dan is Bestuurskunde iets voor jou.

En Amsterdam is dé plek om het vak te leren. Een dynamische metropool met unieke uitdagingen en een grote diversiteit aan betrokken partijen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Je leert maatschappelijke vraagstukken aanpakken door ernaar te kijken met juridische, economische, sociologische en bestuurlijke blik. Je krijgt inzicht in de manier waarop beslissingen in de stad tot stand komen en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Ook leer je hoe je beleid kunt maken, van ontwerp tot uitvoering en evaluatie. Er is veel aandacht voor onderzoeks- en beroepsvaardigheden. Vanaf het begin van de opleiding maak je kennis met de praktijk: je voert veel projecten uit bij opdrachtgevers in de stad.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na afronding van je opleiding ben je wegwijs in het openbaar bestuur, kun je samenwerkingsverbanden aangaan, meedenken over beleidsvraagstukken en oplossingen aandragen. Je treedt op als verbinder tussen bewoners, politieke partijen, bedrijven en andere betrokkenen. Voorbeelden van beroepsrollen die je kunt vervullen zijn beleidsmedewerker, beleidsadviseur, consultant, accountmanager, wijkregisseur en (praktijk)onderzoeker.

Bekijk de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Toelatingseisen Bestuurskunde

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink met je DigiD. Hou er rekening mee dat het verkrijgen van een DigiD ongeveer 5 werkdagen duurt. Een goede studiekeuze is belangrijk. Om te checken of deze opleiding echt bij je past, is deelname aan een studiekeuzecheck een (verplicht) onderdeel van de inschrijving voor alle voltijdopleidingen.

Stappenplan inschrijven Bestuurskunde
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht