Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfskunde voltijd

Informatie start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, info over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

Studiegids

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Informatie over de boekenlijst, software, een (eventuele) laptop en ander studiemateriaal vind je op de website van Studystore.

Voor de beste deal bestel je je boeken via studievereniging Nostro en word je gelijk lid!

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 9 augustus, dan ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

Ben jij de eerste uit je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs en wil je jouw landing op het hbo zo soepel mogelijk te laten verlopen? Doe deze zomer dan mee aan HvA Tune In!

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral om doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn: 

 • hbo-vaardigheden
 • samenwerken in projectgroepen 
 • plannen 
 • informatie en hulp zoeken
 • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie óf om je aan te melden.

De groepsindeling is vanaf 19 augustus 18.00 uur bekend. Vanaf dat, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: 'Heb je dyslexie?'

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

 

3. Je eerste dagen bij de HvA

De verplichte introductieweek van Bedrijfskunde start op maandag 26 augustus op locatie Wibauthuis en eindigt met een groot slotfeest op vrijdagavond 30 augustus op het terrein van de Westergasfabriek.

Wie organiseert mijn introductieweek?

De Hogeschool van Amsterdam organiseert in samenwerking met studenten van de opleiding Bedrijfskunde, de studievereniging Nostro en de ASVA je introductieweek.

Wat is het programma van mijn introductieweek?

Maak kennis met je klas
De week begint op maandagochtend 26 augustus en staat in het teken van een eerste kennismaking: je maakt kennis met je klas, je studie en de omgeving van het Wibauthuis.

’s Middags vertrek je met een touringcar naar adventurepark Pagedal in het Groningse Stadskanaal. Hie doe je samen met je nieuwe klasgenoten teambuilding activiteiten zoals bubble-ball-soccer, outdoor lasergamen, kratklimmen en nog veel meer. Op dinsdagavond is er voor jullie een club afgehuurd om je een onvergetelijke start van je studie te bezorgen. Bekijk alvast de aftermovie van afgelopen jaar. Woensdag 28 augustus ben je rond 14.00 uur weer terug in Amsterdam.

HvA Experience en eindfeest
Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus zijn er activiteiten voor álle HvA studenten. Op donderdag ontdek je wat het studentenleven aan de HvA inhoudt tijdens de HvA Experience. Van studentendecaan tot sportschool, van uitzendbureau tot aanbod voor extra taal en wiskundeles; je vindt het op de Experience. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje op het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdagavond sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie. Meer informatie over deze activiteiten vind je op de HvA introductiepagina.

Vragen? Download de F.A.Q. (PDF) over de introductieweek voor de antwoorden op de meest gestelde vragen.


Hoe meld ik me aan?

Meer informatie over de introductieweek, aanmelding en de kosten ontvang je vanaf half juni 2019 op je postadres. Nog geen brief ontvangen? Doorgaans ontvang je de informatie nadat je de studiekeuzecheck hebt afgerond. Nu al nieuwsgierig? Download de introductiebrief (PDF).

Word lid van SV Nostro en haal meer uit je studietijd dan alleen studiepunten! Sinds het studiejaar 2015/2016 is SV Nostro dé studievereniging voor Bedrijfskunde studenten. De studievereniging organiseert bijlessen, workshops en lezingen die een mooie toevoeging zijn aan je studie. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de sociale cohesie tussen de studenten. Dit gebeurt onder andere door het organiseren van: een stedentrip, skitrip, sportactiviteiten, borrels en vele andere leuke activiteiten. We zien jullie hopelijk tijdens de introductieweek van Bedrijfskunde! 

Ben je nu al overtuigd of heb je vragen? Meld je aan via www.svnostro.nl of zoek ons op via Facebook, Instagram of LinkedIn. Tot in september!

Tijdens je introductiebijeenkomst ontvang je de Newbie Gids. In de Newbie Gids vind je praktische tips hoe je je cijfers terug kunt vinden, waar je lesrooster staat, hoe je HvA e-mail werkt etc. 

Download nu alvast de PDF-versie van de Newbie Gids

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Op elk moment in je studie krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. De studentbegeleiding begint direct tijdens de start van je opleiding en bestaat onder andere uit:

 • Begeleiding bij studievoortgang
 • Begeleiding bij loopbaanontwikkeling
 • Begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling

Je krijgt de begeleiding van je docenten, een persoonlijke mentor en een peercoach. Meer weten over studentbegeleiding aan de HvA ? Bekijk dit filmpje over studentbegeleiding.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • Whatsapp: 06 2115 5262
 • Formulier: Stel je vraag
 • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

 

Locatie Bedrijfskunde voltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 29 augustus 2019