Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfskunde

Bachelor, deeltijd

Ambieer jij een carrière als bedrijfskundige? Wil je jezelf verder verdiepen in bedrijfskunde en bijdragen aan het succes van een organisatie? Met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde investeer je in jouw carrière, met direct rendement. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk.

Als bedrijfskundige verbeter je bedrijfsprocessen vanuit verschillende invalshoeken en belangen. Welke organisatieverbeteringen zijn mogelijk door slimme ICT-toepassingen? Wat betekent het voor de processen als het bedrijf duurzaam gaat ondernemen? Welke invloed heeft een nieuw verdienmodel op de winstgevendheid en het salesproces? Met de praktijkgerichte opleiding Bedrijfskunde deeltijd leer je bedrijfsprocessen beter doorgronden. Je adviseert het management over mogelijke verbeteringen in de bedrijfsvoering. 

Na de opleiding ben je als bedrijfskundige breed inzetbaar: van business proces analist en projectleider tot manager of consultant.

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde bestaat uit 8 semesters, die elk een half jaar duren. De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn het ontwikkelen van competenties en de beroepspraktijk. De opgedane kennis kun je direct toepassen op je werkplek. Wil je jouw studie Bedrijfskunde versnellen? Dat is mogelijk. Volg bijvoorbeeld gelijktijdig 2 semesters. Je hebt dan colleges in de avonduren en op zaterdag. Zo kun je sneller afstuderen. Of kijk of je relevante werkervaring kunt verzilveren met een Leerweg Onafhankelijke Toets (LOT). Meer weten?

Lees meer over Studieprogramma Bedrijfskunde deeltijd

Houd rekening met een gemiddelde studiebelasting van 20 uur per week. Van deze 20 uren besteed je 6 uur aan colleges en gemiddeld 14 uur aan zelfstudie. De colleges volg je op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. Om de deeltijdopleiding Bedrijfskunde goed te doorlopen, werk je in een omgeving waar je ondersteund wordt bij het maken van opdrachten en uitvoeren van projecten. Je leert ervaringsgericht, door een voortdurende interactie tussen je werkomgeving, opleiding en collega-studenten.

Lees verder over studiebelasting opleiding Bedrijfskunde deeltijd.

Na het afronden van de deeltijdopleiding Bedrijfskunde ben je multi-inzetbaar. Als bedrijfskundige kun je de bedrijfsprocessen in een organisatie vanuit verschillende invalshoeken verbeteren. Werkvelden waar je na de opleiding terecht kunt zijn bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, handelsbedrijven, adviesbureaus, de overheid of non-profitorganisaties.

Lees meer over mogelijkheden na opleiding deeltijd Bedrijfskunde

Je wordt tot de studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast beschik je over een relevante werkomgeving, waar je verschillende opdrachten kunt uitvoeren. Verder neem je voor de start van de studie deel aan een studiekeuzecheck of intakegesprek. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen.

Lees meer over de toelatingseisen deeltijdopleiding Bedrijfskunde.

Doe tijdig je verzoek tot inschrijving en start in februari of september met de opleiding Bedrijfskunde Deeltijd. Schrijf je in vóór 31 januari (start februari) of 31 augustus (start september). Dit kan via Studielink met je DigiD. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck of intakegesprek.

Lees meer over inschrijven Bedrijfskunde deeltijd.
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Een cursus Bedrijfskunde? Bekijk ons aanbod.

Wil je jezelf liever bij- of omscholen met een kortere opleiding? Dat kan. Volg bijvoorbeeld een cursus proces- en prestatiemanagement, financieel management of coachend leiderschap. Na succesvolle afronding ontvang je een waardevol certificaat op hbo-niveau. Bekijk ons volledige Bedrijfskunde cursusaanbod. Het volledige cursusaanbod vind je op de algemene cursuspagina.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie