Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Aviation

Je bent met elk havo- of vwo-profiel toelaatbaar met uitzondering van de havo-en vwo-profielen Cultuur en Maatschappij. Lees hieronder hoe je met dit profiel toch toelaatbaar kunt worden.

C&M

Heb je examen havo/vwo gedaan met een profiel C&M, dan kun je alleen toegelaten worden met deelcertificaten van havo of vwo voor de volgende profielvakken: Een combinatie van Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde, of een combinatie van Wiskunde A of B, Biologie en Scheikunde, of een combinatie van Wiskunde A of B, Economie en Geschiedenis.

Informeer bij een ROC in je regio naar de mogelijkheid om deze deelcertificaten te halen.

Aanbevelingen

Als je op je middelbare school nog geen profiel hebt gekozen adviseren we je Wiskunde B en Natuurkunde te kiezen om je kans op een succesvolle afronding van de opleiding te vergroten. Als je de richting 'Operations' wilt doen raden we je aan ook Economie of M&O te kiezen als jouw school die mogelijkheid biedt.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.  Meer informatie over diplomawaardering.

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

21 jaar of ouder

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 1 juli 2019