Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Aviation

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2020-2021. De uiterste inschrijfdeadline was 1 juni. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 juni al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 juni je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

De online studiekeuzecheck vindt plaats op onderstaande data. Twee weken voor deze datum ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht en op de datum zelf vindt een digitaal introductie-college plaats in een virtual classroom. In de drie dagen daarna dien je thuis nog twee opgenomen colleges van de hoofdrichtingen Operations en Engineering te bekijken, en het tentamen te maken.

Kies dus voor een datum waarop en waar rond je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan. De data voor de studiekeuzecheck vind je hieronder:

  • Woensdag 4 maart 
  • Woensdag 18 maart 
  • Woensdag 3 juni 
  • Donderdag 25 juni 
  • Donderdag 2 juli 

Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je de voorbereidende opdracht. Deze opdracht bestaat uit het maken van een verplichte huiswerkopdracht. Het maken van deze opdracht zal vier tot zes uur in beslag nemen. Je dient deze opdracht 1 dag voor de door jou gekozen datum in te leveren.

Op de datum zelf vindt een digitaal introductie-college plaats in een virtual classroom. In de drie dagen daarna dien je thuis nog twee opgenomen colleges van de hoofdrichtingen Operations en Engineering te bekijken en het tentamen te maken.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het het gemaakte huiswerk en het resultaat van de toets over de colleges en het huiswerk.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 4 juni 2020