Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Aviation

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om de studiekeuzecheck op locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en is omgezet naar een online studiekeuzecheck.

De online studiekeuzecheck vindt plaats op onderstaande data. Twee weken voor deze datum ontvang je een voorbereidende huiswerkopdracht en op de datum zelf maak je een tentamen. Kies dus voor een datum waarop je de tijd hebt om hiermee bezig te gaan. De data voor de studiekeuzecheck vind je hieronder:

  • Woensdag 4 maart 
  • Woensdag 18 maart 
  • Woensdag 3 juni 
  • Donderdag 25 juni 
  • Donderdag 2 juli 

Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je de voorbereidende opdracht. Deze opdracht bestaat uit het maken van een verplichte huiswerkopdracht en het bekijken van een college. Het maken van deze opdracht zal vier tot zes uur in beslag nemen. Je dient deze opdracht 1 dag voor de door jou gekozen datum in te leveren.

Het tentamen staat vanaf de door jou gekozen datum voor je klaar. Je dient dit tentamen binnen een peride van drie dagen te maken, daarna is het tentamen niet meer zichtbaar. 

Let op: maak je het tentamen niet, dan word je als afwezig geregistreerd en heb je niet voldaan aan de verplichting om deel te nemen aan de studiekeuzecheck.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het het gemaakte huiswerk en het resultaat van de toets over de colleges en het huiswerk.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 2 april 2020