Toelatingseisen

Aviation

Je bent met een diploma voor elk havo- of vwo-profiel toelaatbaar met uitzondering van de havo-en vwo-profielen Cultuur en Maatschappij. Lees hieronder hoe je met dit profiel toch toelaatbaar kunt worden. Je bent ook toelaatbaar met een mbo-diploma op niveau 4.

Heb je examen havo/vwo gedaan met een profiel C&M, dan kun je alleen toegelaten worden met deelcertificaten van havo of vwo voor de volgende profielvakken: Een combinatie van Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde, of een combinatie van Wiskunde A of B, Biologie en Scheikunde, of een combinatie van Wiskunde A of B, Economie en Geschiedenis.

Informeer bij een ROC in je regio naar de mogelijkheid om deze deelcertificaten te halen.

Als je op je middelbare school nog geen profiel hebt gekozen adviseren we je Wiskunde B en Natuurkunde te kiezen om je kans op een succesvolle afronding van de opleiding te vergroten. Als je de richting 'Operations' wilt doen raden we je aan ook Economie of M&O te kiezen als jouw school die mogelijkheid biedt.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek.

MBO

Met een mbo-diploma niveau 4 voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2022 kun je een hbo-opleiding starten in studiejaar 2022-2023. Er zijn geen aanvullende eisen. Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.

Let op! Heb jij je voor 1 mei ingeschreven voor een hbo-opleiding aan de HvA, maar heb je door de coronamaatregelen een kleine studievertraging opgelopen? En krijg je daardoor niet vóór 1 september je mbo-diploma? Dan kun je met een positief afrondingsadvies van jouw mbo-opleiding in september toch starten met je hbo-opleiding. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

Heb je een buitenlands diploma, dan kun je Studentenzaken vragen om het niveau van je diploma te waarderen. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is dat van Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal (NT2), programma II (alle vier de onderdelen). Meer informatie over de diplomawaardering vind je onder Praktische zaken.

Taalschakeltraject

Ben je een anderstalige aankomende student van de HvA, dan kun je een voorbereidend traject volgen; het Taalschakeltraject.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 5 april 2022