Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Aviation

Er zijn veel mogelijkheden om verder te studeren na de opleiding Aviation. In binnen- en buitenland. Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

Aviation sluit bijvoorbeeld aan op de masteropleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Een mogelijkheid om een master op technisch of managementgebied in de luchtvaart te halen is aan de Cranfield University in Engeland. Na een toetsing en selectie kun je deze master één jaar doen.

Wil jij je na de opleiding Aviation verder specialiseren op het gebied van data-analyse en digitale technologie? Je kunt direct doorstromen naar de multidisciplinaire hbo-master Digital Driven Business, die wordt aangeboden aan de HvA. Je leert tijdens deze eenjarige master opkomende digitale technologieën en data om te zetten naar business modellen. Voor deze master geldt een selectieprocedure. 

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 6 december 2019