Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Aviation

Binnen de opleiding Aviation zijn er 'Engineering' en 'Operations' richtingen, daarom moet je bereid zijn je zowel in de bètavakken (wiskunde, fysica) als de bedrijfskundige vakken (logistiek, luchtvaart- bedrijfskunde) te verdiepen.

Het eerste jaar van de opleiding is voor alle studenten gelijk. Je maakt opdrachten, krijgt practica en literatuurstudies en doet onderzoek. Een aantal voorbeeldopdrachten: een onderzoek naar de boardingprocessen van een vliegtuig of het ontwerpen en bouwen van een papieren vliegtuigmodel volgens aerodynamische wetten.  

Aan het einde van het eerste jaar kies je voor:

Aviation Engineering

Bij Aviation Engineering staat het vliegtuig centraal.

Afstudeerrichtingen zijn gericht op het onderhoud, de aanpassingen en het veilig gebruik van het vliegtuig. 

Aviation Operations

Bij Aviation Operations staat het (vliegtuig)vervoer van mensen en goederen centraal.

Afstudeerrichtingen zijn gericht op luchtvaartlogistiek, bouw en aanpassing van luchthavens en beveiliging op en rond luchthavens.

Engels:

Op de grond en in de lucht wordt veel gecommuniceerd om het vliegverkeer in goede banen te leiden. En het is natuurlijk onmogelijk dat iedereen dat in zijn eigen taal doet. De officiële taal van de luchtvaart is dan ook Engels en daarom is het studieprogramma van Aviation ook grotendeels Engelstalig. 

Aviation Operations

Bij Aviation Operations krijg je in het tweede jaar een Engels lesprogramma. Dit betekent dat het lesmateriaal in het Engels is, maar ook de colleges en bijvoorbeeld gastlessen en seminars.

Aviation Engineering 

Bij Aviation Engineering gaat de overgang wat geleidelijker omdat je veel technische vaktermen moet leren kennen. De start wordt wel in het tweede jaar gemaakt, maar nog niet alle colleges zijn in het Engels.

Je kunt ook kiezen voor:

De opleiding Aviation biedt een goede basis en kan een opstap zijn tot piloot of luchtverkeersleider mits je de bijbehorende strenge voorselectie in het tweede jaar goed doorloopt. Vanuit Aviation Operations of Aviation Engineering in het eerste jaar kies je dan voor  Aviation Flight (piloot) of Aviation Air Traffic Management (luchtverkeersleider). Deze richtingen worden aangeboden in samenwerking met onze externe partners.

Studievereniging: netwerken en ontmoeten

Ongeveer negentig procent van de Aviationstudenten wordt lid van de studievereniging SVAAA. De vereniging organiseert diverse activiteiten, zoals (internationale) bezoeken aan bedrijven en vliegshows (Airshow Berlijn), informatieavonden, netwerkborrels en een jaarlijks introductiekamp voor eerstejaars studenten. Het lidmaatschap is aan te raden omdat je veel nieuwe mensen en bedrijven leert kennen uit de luchtvaartwereld.

 

 

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 2 mei 2019