Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

AMFI

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je een havo-diploma hebt met het profiel Cultuur en Maatschappij, geldt voor jou dat wiskunde A of B als vak een nadere vooropleidingseis is.

MBO

Op www.leerverder.nl vind je informatie over de aansluiting en doorstroming van mbo naar hbo. Voor deze studenten geldt dat dringend wordt aangeraden een combinatie van wiskunde en economie in hun vakkenpakket te kiezen.

Let op! Alleen studenten met een diploma voorzien van een datum voor 1 september van de start van het studiejaar worden toegelaten tot de opleiding.

DECENTRALE SELECTIE

AMFI gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom heeft AMFI een selectieprocedure voor alle studenten die zich uiterlijk 15 januari aanmelden via Studielink. Deze selectie bestaat onder andere uit het invullen van een huiswerkformulier, een opdracht op de selectiedag, een digitale multiple-choice test en een motivatiegesprek. Het resultaat van de selectie ontvang je uiterlijk 4 weken na deelname. Op 15 April 2020 word je via studielink op de hoogte gebracht van je rangnummer en eventuele plaatsing voor de opleiding.

EXTRA TOELATINGSMOGELIJKHEDEN:

21 JAAR OF OUDER

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

DEFICIENTIE EN OPFRISCURSUSSEN

De volgende mogelijkheden worden geboden:

  • Om vakken te volgen (inclusief toetsing), waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die nodig zijn om toegelaten te worden (deficiëntie).
  • Om vakken, waarin je wel eindexamen hebt gedaan, bij te spijkeren (opfrissen).
  • Als je een mbo-4 diploma hebt en je kennis van een vak wilt bijspijkeren (opfrissen).

Meer informatie over Deficiëntie- en opfriscursussen.

BUITENLANDS DIPLOMA

Heb je een buitenlands diploma, dan moet jouw diploma gewaardeerd worden door de HvA. Naast een geschikt diploma, geldt voor Nederlandstalige opleidingen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal, niveau II (NT2) behaald hebt.

Meer informatie over Diplomawaardering

Taal- en Schakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma (minimaal havo 5-niveau), dan kun je een voorbereidend traject volgen: het Taal- en Schakeltraject.

Voldoe je niet aan alle eisen of twijfel je of jouw diploma toelating geeft? Neem dan contact op met de opleiding om jouw situatie te bespreken, telefoon 020 - 595 45 55.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 september 2019