Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam Fashion Institute voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID en wachtwoord.

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA-e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. 

Bekijk het stappenplan inschrijven

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

De studiegids voor het jaar 2019 – 2020 wordt op 1 juli 2019 gepubliceerd

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Museumkaart

We verzoeken je een museumkaart aan te schaffen. Deze kun je online bestellen op: museumkaart.nl of kan ook worden aangeschaft bij de balies van de diverse musea in AmserdamZorg dat deze op maandag 2 september in je bezit is.

Tekenpakket

Het propedeuse tekenpakket is online te bestellen via de van der Linde website. De gebruikersnaam: AMFI en het wachtwoord: propedeuse2019.

Laptop

minimaal 8 GB intern geheugen, 256 GB opslag.

Boekenlijst

Er is geen verplichte boekenlijst.

Alle geplaatste studenten krijgen binnenkort nog een mail over de start van het studiejaar en introductieprogramma.

Introductieprogramma 2 t/m 15 september

Eigen bijdrage van 15 euro studiemateriaal. Betaling kan per Pin in eerste week september.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart aanvraagt vóór 10 augustus, dan ontvang je deze in de week van 20-24 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan  10 augustus en voor 15 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. 

Het collegejaar bij AMFI start op maandag 2 september. Hierover wordt je per mail door de AMFI studentdesk voor de zomer geïnformeerd. Je groepsindeling wordt later bekend gemaakt. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties op je mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, iCalendar. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

In het AMFI jaarrooster (inloggen met HvA-ID) kun je zien hoe het studiejaar bij AMFI is ingedeeld met o.a. informatie over evaluatieweken en vrije dagen.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-ID hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Op deze pagina lees je meer over studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA.

Je eerste dagen bij de HvA

De introductie bij de HvA (Kersvers) is in de week voor de eerste colleges: van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus. Het introductieprogramma vind je op deze pagina aan het begin van de zomer 2019.

Let op AMFI heeft geen introductie in deze week. De verplichte kick-off begint op maandag 2 september.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA en AMFI via de sociale media:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 augustus 2019