Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

AMFI

AMFI heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2020-2021 kun je je vanaf 1 oktober 2019 tot uiterlijk 15 januari 2020 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Uiterlijk vier weken na deelname aan de selectiedag krijg je van AMFI per e-mail de resultaten van de selectie. Elke aankomend student die meedoet aan de selectie krijgt een rangnummer. Dit rangnummer wordt 15 april 2020 bekend gemaakt via Studielink.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van AMFI valt, dan krijg je via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

AMFI heeft voor het studiejaar 2020-2021 een capaciteit van 450 plaatsen. Heb jij een nummer dat boven de 450 ligt, dan wil je natuurlijk graag weten of er een kans is dat jouw nummer ook nog aan de beurt komt, en vooral wanneer dat zou kunnen zijn. Heb je een nummer vlak boven de 450, dan kan dat vrij snel na 15 april al gebeuren. Heb je een hoog nummer dan moet je langer geduld hebben. 

Vanaf 1 mei laten we hieronder elke week zien welk rangnummer inmiddels aan de beurt is gekomen. Daarmee kun je een inschatting maken hoe jouw kansen liggen om tussen 1 mei en 15 augustus (de datum waarop de HvA de laatste plaatsen aanbiedt) aan de beurt te komen. Check deze pagina dus regelmatig, ook in de zomer, maar zeker vlak na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren, omdat ze helaas zijn gezakt.

Als jij aan de beurt komt voor een plaats, dan krijg je daar bericht over via Studielink. Houd je e-mail dus goed in de gaten.

AMFI Criteria

 • Kandidaat heeft zich goed voorbereid
 • Kandidaat heeft een realistisch beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden
 • Kandidaat heeft een goed gevoel voor en kennis van mode en de modewereld
 • Kandidaat laat een brede culturele en maatschappelijke interesse zien
 • Kandidaat toont creativiteit, originaliteit en lef in de uitvoering van de opdrachten
 • Kandidaat is overtuigend in de mondelinge/schriftelijke presentatie
 • Kandidaat laat creatief talent en denkvermogen in portfolio zien

De gemiddelde score die je hebt behaald tijdens de selectie bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

De selectiedagen voor studiejaar 2020-2021 zijn:

 • 18 januari 2020
 • 1 februari 2020
 • 15 februari 2020
 • 29 februari 2020
 • 14 maart 2020

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je meer informatie. Van de opleiding ontvang je een uitnodiging voor deelname aan een van deze selectie dagen.

Skype: Kandidaten die buiten de EU/EER wonen komen in aanmerking voor een interview via skype. Na je registratie en het inleveren van de vereiste opdrachten, ontvang je een uitnodiging voor een interview. Deze zullen plaatvinden in februari en maart 2020. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 september 2019