Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

AMFI

AMFI heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (430), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor het studiejaar 2020-2021. De inschrijfdeadline was 15 januari 2020. Heb je nog steeds interesse in deze opleiding? Vanaf 1 oktober 2020 start de inschrijving voor het studiejaar 2021-2022.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

AMFI heeft voor het studiejaar 2020-2021 een capaciteit van 430 plaatsen. Er waren 784 deelnemers aan de selectie en deze hebben op 15 april allemaal hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 784. De deelnemers met de nummers 1 t/m 430 hebben meteen op 15 april ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen twee weken moeten accepteren.

Heb jij een nummer dat boven de 430 ligt, dan wil je natuurlijk graag weten of er een kans is dat jouw nummer ook nog aan de beurt komt, en vooral wanneer dat zou kunnen zijn. Heb je een nummer vlak boven de 430, dan kan dat vrij snel na 1 mei al gebeuren. Heb je een hoog nummer dan moet je langer geduld hebben.

Vanaf 4 mei laten we in het overzicht hieronder elke week zien welk rangnummer inmiddels aan de beurt is gekomen. Daarmee kun je een inschatting maken hoe jouw kansen liggen dat je tussen 4 mei en 15 augustus (de datum waarop de HvA de laatste plaatsen aanbiedt) aan de beurt komt. Check deze pagina dus regelmatig, ook in de zomer, maar zeker vlak na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren omdat ze helaas zijn gezakt.

Let op: de gegevens hieronder worden vanaf begin mei één keer per week maandag geüpdatet.

Op onderstaande datum Is een plaats aangeboden op nummer
4 mei 494
11 mei 499
18 mei 504
25 mei 506
2 juni 506
8 juni 515
15 juni 516
22 juni 522
29 juni 531
6 juli 544

De selectiedagen voor studiejaar 2021-2022 zijn:

 • 23 januari 2021
 • 6 februari 2021
 • 13 februari 2021 
 • 20 februari 2021
 • 6 maart 2021
 • 13 maart 2021

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je meer informatie. Van de opleiding ontvang je een uitnodiging voor deelname aan een van deze selectie dagen.

Skype: Kandidaten die buiten de EU/EER wonen komen in aanmerking voor een interview via skype. Na je registratie en het inleveren van de vereiste opdrachten, ontvang je een uitnodiging voor een interview. Deze zullen plaatvinden in februari en maart 2020. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

 • een huiswerkopdracht
 • een online meerkeuzetoets
 • een opdracht tijdens de selectiedag
 • een kort college
 • een motivatiegesprek met een docent en een student van AMFI

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Meer informatie over het programma ontvang je na aanmelding voor AMFI via Studielink.

AMFI Criteria

 • Kandidaat heeft zich goed voorbereid
 • Kandidaat heeft een realistisch beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden
 • Kandidaat heeft een goed gevoel voor en kennis van mode en de modewereld
 • Kandidaat laat een brede culturele en maatschappelijke interesse zien
 • Kandidaat toont creativiteit, originaliteit en lef in de uitvoering van de opdrachten
 • Kandidaat is overtuigend in de mondelinge/schriftelijke presentatie
 • Kandidaat laat creatief talent en denkvermogen in portfolio zien

De gemiddelde score die je hebt behaald tijdens de selectie bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Uiterlijk vier weken na deelname aan de selectiedag krijg je van AMFI per e-mail de resultaten van de selectie. Elke aankomend student die meedoet aan de selectie krijgt een rangnummer. Dit rangnummer wordt 15 april 2020 bekend gemaakt via Studielink.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van AMFI valt, dan krijg je via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 juli 2020