Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam Fashion Institute voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Vanwege de coronamaatregelen gaat de start van jouw opleiding in september er anders uitzien dan eerdere jaren. Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

Reken in het begin op veel online onderwijs en af en toe studeren op locatie. Hopelijk kunnen we later meer in de klas doen. Wij zorgen in ieder geval dat jij je vanaf het begin welkom voelt, je weg kunt vinden en goede begeleiding krijgt bij je opleiding bij de HvA. Want we zijn blij dat je bij ons komt studeren en willen jou daarbij zo goed mogelijk helpen.

Voordat je begint met je opleiding hoor je van ons hoe het precies gaat verlopen. Check ook onze FAQ voor de meest gestelde vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl . Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID en wachtwoord.

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA-e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Bekijk het stappenplan inschrijven

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Museumkaart

We verzoeken je een museumkaart aan te schaffen. Deze kun je online bestellen op: museumkaart.nl of kan ook worden aangeschaft bij de balies van de diverse musea in Amserdam. Zorg dat deze op maandag 31 augustus in je bezit is.

Laptop

minimaal 8 GB intern geheugen, 256 GB opslag. Hier vind je meer specificaties voor een laptop.

Boekenlijst

Er is geen verplichte boekenlijst.

Alle geplaatste studenten krijgen binnenkort nog een mail over de start van het studiejaar en introductieprogramma.

Eigen bijdrage van 25 euro studiemateriaal. Betaling kan per Pin in oktober.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart thuis, als je vóór 14 september je pasfoto upload. Doe je dit na 14 september dan krijg je een bericht waar en wanneer je de kaart kan ophalen. Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie.

Het collegejaar bij het AMFI start op maandag 31 augustus. Hierover wordt je per mail door de AMFI studentdesk voor de zomer geïnformeerd. Je groepsindeling wordt later bekend gemaakt. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties op je mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, iCalendar. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

In het AMFI jaarrooster (inloggen met HvA-ID) kun je zien hoe het studiejaar bij het AMFI is ingedeeld met o.a. informatie over evaluatieweken en vrije dagen.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-ID hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte.

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Op deze pagina lees je meer over studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA.

Je eerste dagen bij de HvA

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om allemaal tegelijk samen te komen tijdens de introductieweek. Omdat we het belangrijk vinden dat je je welkom voelt, jouw studiegenoten en de HvA leert kennen en een voorproefje krijgt op jouw studentenleven werken we op dit moment aan een aangepast programma, zodat jij een sterke start maakt bij de HvA.

Overige informatie

Eigen bijdrage van 25 euro voor kick-off activiteiten. Betaling kan per Pin in oktober.

Alle geplaatste studenten hebben inmiddels een mail ontvangen over het introductieprogramma.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262 (werkdagen 10:00 - 16:30 uur)
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30 uur)
  • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Volg de HvA en het AMFI via de sociale media:

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 23 september 2020