Na je opleiding

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Na het afronden van je studie aan het Amsterdam Fashion Institute ben je klaar om de arbeidsmarkt te bestormen. De drie dimensies dekken alle mogelijke beroepen in de mode-industrie op bachelorniveau.

BEROEPSMOGELIJKHEDEN

Tijdens en na je studie profiteer je van de uitstekende contacten die AMFI onderhoudt met de (internationale) mode-industrie en het bedrijfsleven. Ook heeft AMFI een LinkedIn-groep voor alumni. Alumni worden via deze site op de hoogte gehouden van AMFI-activiteiten en uitgenodigd voor events zoals openingen, symposia en eindexamenpresentaties.

Voorbeelden van beroepen in de verschillende dimensies

Design

Als creatief talent leer je alles over vorm, kleur, materiaal en techniek, maar ook over de maatschappelijke, economische en culturele achtergronden van mode. Je ontwikkelt een persoonlijke visie op mode die je uitwerkt in kleding- en stylingconcepten. Na je studie kun je bijvoorbeeld werken bij G-Star, Ann Demeulemeester, H&M, Lanvin, Adidas, ELLE of de Bijenkorf.

Business and Development (voorheen Management)

Met een zakelijke instelling leer je op een andere manier de mode-industrie in detail kennen. Na je studie zet je je managementkwaliteiten en inzichten in om kleding zo effectief mogelijk in te kopen, te laten produceren en te verkopen. Daarnaast ben je in staat om antwoord te geven op duurzaamheidvraagstukken, bijvoorbeeld voor Tommy Hilfiger, Hunkemöller, Diesel, Hugo Boss, Zeeman, Nike, C&A of Suitsupply.

Branding

Ben je sterk visueel en tekstueel ingesteld dan leer je dat een concept aan de basis staat van elk modemerk. Het concept is van invloed op de ontwerpen, de assortimenten en de communicatie- en verkoopstrategie. Je leert een concept te ontwikkelen en te bewaken en om te gaan met zowel vormgevingsprincipes als het opzetten van een merkstrategie. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag bij modemerken (Acne Studios, Adidas, Diesel), tijdschriften (Glamcult, LINDA.), trend-, ontwerp- en reclamebureaus (Stijlinstituut, Concrete Associates, DDB) of bedrijven (HEMA, Zalando, Scotch & Soda).

OP JE CV STAAT BIJVOORBEELD:

 • Fashion designer
 • Fashion forecaster
 • Independent designer
 • Digital designer
 • Production manager
 • Concept developer
 • Creative producer
 • Creative fashion developer
 • …..

Fotograaf: Joris van Egmond

VERDER STUDEREN

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. Je kunt na je studie bij het AMFI een masteropleiding volgen aan de HvA of aan een andere hogeschool of universiteit in binnen- of buitenland.

Masteropleiding bij de HvA

Wil je je graag verder specialiseren op het vlak van digitaal ontwerpen? Dan is de internationale masteropleiding Digital Design van de HvA een goede optie. Deze eenjarige master richt zich op talentvolle ontwerpers uit de hele wereld die zich verder willen ontwikkelen tot hoogopgeleide specialisten. Meer informatie over de master en toelatingseisen kun je hier vinden: www.amsterdamuas.com/mdd.

Masteropleiding bij een andere hogeschool/universiteit

Wil je liever ergens anders een master volgen? Dan kan dat natuurlijk.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • het Institut Français de la Mode in Parijs ;
 • de Domus Academy in Milaan;
 • de University for the Creative Arts in Epsom;
 • de London College of Fashion in Londen;
 • de Hong Kong Polytechnic University;
 • de University of Commerce Luigi Bocconi in Milaan;
 • het Fashion Institute Arnhem.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

TITEL EN DIPLOMA

Na het afronden van AMFI - Amsterdam Fashion Institute ontvang je het diploma Fashion & Textile Technologies. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Bachelor of Science (BSc.) voeren.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 8 juli 2021