Hogeschool van Amsterdam

De studie

AMFI

Mode is een serieuze zaak. Achter de façade van luxe en glamour schuilt een van de grootste en meest dynamische wereldindustrieën. De wereld van de mode is bij het AMFI – Amsterdam Fashion Institute ondergebracht op de dimensies van design, management en branding. Ben je creatief, ambitieus, heb je lef en een passie voor mode? Ben je bereid om heel hard te werken om de uitdagingen in de mode industrie aan te gaan? In een vierjarige voltijdse hbo-opleiding biedt AMFI je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

IETS VOOR JOU?

AMFI stelt je in staat om regisseur te zijn van je eigen ontwikkeling. Tijdens je studie is het mogelijk om zelf keuzes te maken voor onderwijsprogramma’s. Je kunt je specialiseren binnen design, management of branding, maar je kan ook een combinatie van verschillende dimensies eigen maken. Hieronder krijg je per dimensie een indruk van de belangrijkste onderwerpen. 

  • Design: ontwerpen, concepten en trends, collectioneren, textielkennis, patroontekenen, realisatie, tekenen en visualisatie. 
  • Management: textielkennis, collectioneren, productietheorie, ICT-logistiek, internationale bedrijfsvoering, retailkennis, marketing, management skills en economie. 
  • Branding: concepten en trends, merkstrategie, marketing en visuele communicatie, doelgroepgericht schrijven, ontwerpkennis, ruimtelijke en grafische vormgeving en visual merchandising.  

WAT WIL JIJ WORDEN?

AMFI bereid je voor op alle mogelijke beroepen in de mode-industrie op bachelorniveau. Na het afronden van je studie kun je bijvoorbeeld terecht als designer bij een kledingmerk als Diesel, als fashion forecaster bij een tijdschrift als Second Sight, als production manager bij Suitsupply of bijvoorbeeld concept developer bij een merk als Adidas.

WAAROM AMFI BIJ DE HVA?

  • AMFI is de enige opleiding in Nederland die op bachelorniveau de gehele modeketen omvat: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie.
  • Internationale profilering binnen het onderwijs. AMFI is lid van de International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI), van de International Apparel Federation (IAF) en van de cumulus association.
  • Integratie projecten uit bedrijfsleven in onderwijs. Samenwerking met onder meer G-Star, HEMA, Converse, DENHAM, McGregor, Candiani Denim, Lectra en Tommy Hilfiger.
  • Netwerk met meer dan 1300 stagebedrijven wereldwijd.
  • Reality School concept met modemerk iNDiViDUALS.
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 augustus 2019