Hogeschool van Amsterdam

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Fashion & Textile Technologies. Bachelor, voltijd

Ben je creatief, ambitieus, heb je lef en een passie voor mode? Ben je bereid om heel hard te werken om de uitdagingen in de mode-industrie aan te gaan? In een vierjarige voltijdse hbo-opleiding biedt AMFI-Amsterdam Fashion Institute je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studieprogramma

AMFI is het enige mode-instituut in Nederland dat de gehele modeketen beslaat: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie. Je kunt je tijdens de bacheloropleiding ontwikkelen op de dimensies van design, management en branding of onderdelen van deze dimensies combineren. Het programma wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Lees meer over het studieprogramma AMFI

Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van je studie AMFI-Amsterdam Fashion Institute ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. De drie dimensies dekken alle mogelijke beroepen in de (internationale) mode-industrie op bachelorniveau. Met een AMFI-diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als designer bij een kledingmerk als Diesel, als fashion forecaster bij een tijdschrift als Second Sight, als production manager bij Suitsupply of als concept developer bij een merk als Adidas.

Bekijk beroepen en werkvelden AMFI

Toelatingseisen

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je een havo-diploma hebt met het profiel Cultuur en Maatschappij, geldt voor jou dat wiskunde A of B als vak een nadere vooropleidingseis is. AMFI heeft een selectieprocedure voor alle studenten die zich uiterlijk 15 januari aanmelden via Studielink. Deze selectie bestaat onder andere uit het invullen van een huiswerkformulier, een opdracht op de selectiedag, een digitale multiple-choice test en een motivatiegesprek.

Bekijk de toelatingseisen AMFI

Inschrijven

AMFI heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (430), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats. Na je verzoek tot inschrijving word je door AMFI uitgenodigd voor deelname aan de selectie. Voor het studiejaar 2021-2022 van het AMFI kun je je vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 15 januari 2021 inschrijven via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Deze opleiding is bij DUO bekend onder de naam Fashion & Textile Technologies (voorheen Technische Commerciële Confectiekunde).

Lees meer over de inschrijfprocedure AMFI
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie