Hogeschool van Amsterdam

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Fashion & Textile Technologies. Bachelor, voltijd

Ben je creatief, ambitieus, heb je lef en een passie voor mode? Ben je bereid om heel hard te werken om de uitdagingen in de mode-industrie aan te gaan? In een vierjarige hbo-opleiding biedt AMFI-Amsterdam Fashion Institute je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

AMFI is het enige mode-instituut in Nederland dat de gehele modeketen beslaat. Je kunt je tijdens de bachelor ontwikkelen op de dimensies van design, management en branding of onderdelen van deze dimensies combineren. Het programma wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden. 

Deze opleiding is bij DUO bekend onder de naam Fashion & Textile Technologies (voorheen Technische Commerciële Confectiekunde).

AMFI is de enige opleiding in Nederland die op bachelorniveau de gehele modeketen omvat: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie. Je kunt je tijdens de bachelor ontwikkelen op de dimensies van design, management en branding. Het programma wordt in het Nederlands en in het Engels aangeboden.

Lees meer

Voorbeelden van beroepen zijn: Independent of Digital Designer, Buyer/Product Manager en Creative Producer of Creative Fashion Developer.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je een havodiploma hebt met het profiel Cultuur en Maatschappij, geldt voor jou dat wiskunde A of B als vak een nadere vooropleidingseis is.

Lees meer

Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen heeft AMFI een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen (ongeveer 400). Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor deelname aan de selectie. Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor het studiejaar 2020-2021. De inschrijfdeadline was 15 januari 2020. Heb je nog steeds interesse in deze opleiding? Vanaf 1 oktober 2020 start de inschrijving voor het studiejaar 2021-2022.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie