Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

De opleiding is erop gericht om jou op te leiden tot een cybersecurity professional. Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Lees meer over de opbouw en inhoud van het studieprogramma.

Bij deze opleiding leer je hoe je cyberaanvallen voorkomt. Bij een cyberaanval moet je bijvoorbeeld denken aan een computervirus, een hack of een DDoS-aanval. Bij dat laatste proberen cybercriminelen computers of computernetwerken van bedrijven onbereikbaar te maken.

De opleiding Ad Cyber Security bestaat uit vier semesters van een half jaar en elk semester bestaat uit twee blokken van +/- 10 weken. In het eerste jaar werk je aan je programmeervaardigheden in Python en leer je over netwerkconcepten, besturingssystemen zoals Linux en Windows.  Je leert de verschillende databases en hackingtools kennen en ermee te werken. Experts delen in workshops of presentaties hun kennis en ervaring met jou en je besteedt aandacht aan de wettelijke kaders waarbinnen je ethical hacker mag opereren. 

Portfolio

Wij geloven in leren door te doen en daarom worden je kennis en vaardigheden getoetst aan de hand van opdrachten die je maakt. Deze opdrachten worden getoetst met een assessment en vormen samen je portfolio. De opdrachten die je tijdens je studie maakt zijn:

  • On the job: opdrachten waarbij je met een groep medestudenten werkt aan een actuele praktijkopdracht ingebracht vanuit het werkveld. Dit gebeurt twee dagen per week op school of bij een opdrachtgever.
  • Fundamentals: opdrachten waarbij je de kennis en vaardigheden die je opdoet in de les toepast.
  • Boosterweken: een moment per blok waarbij de opgedane kennis in de les en praktijkervaring bij bedrijven gecombineerd wordt in de vorm van opdrachten, workshops en/of presentaties.

Het succesvol afronden van één blokdeel levert 5 of 3 studiepunten op. In totaal kun je 15 studiepunten per blok behalen. Met 120 studiepunten studeer je af.

Studentbegeleiding

Als student krijg je een loopbaanadviseur toegewezen, met wie je regelmatig contact hebt over je studievoortgang. Je kunt zelf naar je loopbaanadviseur toestappen als je vragen hebt over je studie, vragen over studieachterstand doordat je een of meerdere studieonderdelen mist en vragen over het plannen van studieactiviteiten.

Studentmentoren

Iedere klas krijgt in het eerste jaar een studentmentor. Deze mentor zal studenten wijzen op zaken die van belang zijn om het eerste jaar goed door te komen. Bovendien kan de mentor altijd gemaild worden. Studentmentoren en loopbaanadviseurs hebben regelmatig contact. Als je behoefte hebt aan extra begeleiding bij een bepaald vak, wordt dit via de studentmentor geregeld.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Titel en diploma

Na het afronden van de Ad Cyber Security ontvang je het diploma Ad Cyber Security. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Associate degree (Ad) voeren.

Hoeveel kost de Ad Cyber Security je per week?