Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Accountancy

Voor studiejaar 2020-2021 kun je je vanaf 1 oktober 2019 tot uiterlijk 1 mei 2020 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Start in september 2020 met de opleiding Accountancy en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck.

Dien vanaf 1 oktober 2019 een inschrijfverzoek in via Studielink

Je ontvangt binnen 48 uur een bevestiging van je inschrijfverzoek. In de bevestiging vind je de informatie over het aanmelden en doen van de studiekeuzecheck. 

Let op

Het aantal plekken is beperkt. Meld je zo vroeg mogelijk aan en kies uit meer data.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen bevestiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

  1. huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
  2. een bijeenkomst op school

Huiswerk: online cursus

In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Accountancy. Zo test je of Accountancy de beste opleiding voor jou is. 

Rond de online cursus voor de deadline af

Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde voor deelname aan de bijeenkomst: je hebt de online cursus voor de deadline en volledig afgerond.  

Bijeenkomst op school

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan ben je welkom op de bijeenkomst op school. Tijdens de bijeenkomst op school ontmoet je docenten, ouderejaars studenten en medestudenten. Samen bespreken jullie de inhoud van de online cursus en je krijgt een rondleiding door het gebouw.

Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie tijdens de bijeenkomst op school.

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 88% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Accountancy.

De data van de studiekeuzecheck worden uiterlijk half oktober op deze pagina gepubliceerd.

Heb je de online cursus tijdig afgerond én ben je aanwezig geweest tijdens de bijeenkomst op school? Dan ontvang je binnen twee weken na de deadline van de online cursus een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou. Interesse in studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 september 2019