Hogeschool van Amsterdam

Beroepsmogelijkheden

Accountancy

De opleiding Accountancy is gevestigd in Amsterdam, waar in de directe omgeving de vier grootste (Deloitte, KPMG, EY, PWC) en vele andere accountantskantoren zitten.

Carrièrekansen

Met een hbo-bachelordiploma Accountancy zijn er verschillende carrièrepaden mogelijk, afhankelijk van jouw interesse en kwaliteiten: je kunt doorstuderen voor RA en AA, bij een nationaal of internationaal bedrijf gaan werken. 

Na de vervolgstudie tot Registeraccountant (RA) of Accountant-administratieconsulent (AA) werken afgestudeerden vaak bij een accountantskantoor. Na gemiddeld vijf jaar maken velen een vervolgstap in hun carriére en komen terecht in een interne audit- of controllersfunctie, waarbij de nadruk meer ligt op de interne processen van een bedrijf. Of je kunt op termijn CFO (Chief Financial Officer) of Financieel Directeur van een multinational worden. 

De opleiding sluit goed aan op de beroepspraktijk. Zo loopt de opleiding voorop in de automatiseringsontwikkelingen: meer adviseren en minder handmatig samenstellen en controleren.

Wat staat er straks op je visitekaartje?

  • Assistent-accountant
  • Controller
  • Auditor
  • Accountant-administratieconsulent (na vervolgstudie)
  • Registeraccountant (na vervolgstudie)

Verder studeren

Wie verder studeert tot registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA) krijgt nóg meer mogelijkheden. Registeraccountants controleren bijvoorbeeld de jaarrekeningen van middelgrote en grote ondernemingen. Accountant-administratieconsulenten adviseren ondernemingen over bedrijfsadministratie, belasting, bedrijfsopvolging, financiering, leningen, verzekeringen en pensioenen. Meer weten over verder studeren?

In het +FinanceLab van de financiële opleidingen van de HvA werken bedrijven, studenten en docent-onderzoekers samen aan actuele vragen uit de beroepspraktijk. Daarnaast houdt het FinanceLab zich bezig met innovaties binnen het vakgebied Finance & Control. 

Naast afstudeerstages, voert het FinanceLab veel deelprojecten uit rond een aantal thema’s in het vakgebied Finance & Accounting. Het FinanceLab werkt  met gemiddeld 15 ondernemingen samen in projecten, waarbij je als student betrokken kunt zijn. Tijdens een project doe je meteen werkervaring op en je legt contacten met bedrijven. Bij het zoeken van een baan zijn deze contacten waardevol. Het lab staat onder leiding van het lectoraat Corporate Governance & Leadership.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 oktober 2018