Hogeschool van Amsterdam

ALO voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Log in met je HvA-ID en vind je rooster, info over je vakken, cijfers en mededelingen van je docenten. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding met praktische informatie over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructievideo's.

MijnHvAapp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

HvA en Athenaeum werken nauw samen om de officiële boekenlijsten voor het eerste en tweede blok uiterlijk 1 juli online aan te bieden via hbo.athenaeum.nl. Dat lijkt vroeg, maar door op tijd te bestellen voorkom je dat je tegen het einde van je vakantie nog op boeken wacht omdat de uitgevers door hun voorraad heen raken en aan het bijdrukken zijn. Bestel daarom op tijd!

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Laptop

Wil je optimaal gebruik maken van de voorzieningen bij de HvA? Zorg dan voor een eigen laptop. Apple MacBooks zijn populair, maar niet noodzakelijk voor de ALO. Een Windows-laptop voldoet prima. Een powerbank voor je laptop is ook handig. Op deze manier ben je niet volledig afhankelijk van de stroompunten in het Dr. Meurerhuis.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 9 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 18-22 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 9 augustus en 13 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De servicebalie van het Dr. Meurerhuis vind je op de eerste etage.  

Het collegejaar start op maandag 26 augustus 2019 met een introductieweek. Daarna volgen je eerste colleges. Jouw groepsindeling hoor je tijdens de introductieweek van de ALO. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. In het HvA-jaarrooster zie je hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt. 

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Het Dr. Meurerhuis is in de zomervakantie gesloten van maandag 22 juli 2019 tot vrijdag 16 augustus 2019. De studentenadministratie van de ALO is tijdens de zomervakantie telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur via 020 - 595 3400.

Na de zomervakantie is de studentenadministratie van de ALO bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Heb je een vraag? Bel dan 020-595 3441 of stuur een e-mail naar Monique Zwart, m.c.zwart@hva.nl.

3. Je eerste dagen bij de HvA

  • De introductieweek van de ALO vindt plaats van maandag 26 augustus tot en met donderdag 29 augustus 2019. In juni ontvang je informatie over de introductieweek van de ALO (tijden, paklijst, kosten etc.). Deelname is zeer gewenst. Indien je niet aanwezig kunt zijn graag afmelden bij de introcommissie.
  • Na de introweek van de ALO ben je van harte welkom op de centrale introductie van de HvA op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus. Je maakt tijdens deze twee dagen kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam! Zo kun je op donderdag de stad verkennen, met jouw studiegenoten de mogelijkheden van HvA tijdens HvA Experience ontdekken en daarna kunnen de voetjes van de vloer tijdens het introductiefestival HvA KersVers. Op vrijdag sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie. Meer informatie over deze activiteiten vind je (binnenkort) op de HvA introductiepagina.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Je kunt bij de ALO een kluisje huren voor €17,- per studiejaar.

  • De uitgifte van de kluisjes vindt plaats van maandag 2 september tot en met vrijdag 13 september 2019 van 08:30-16:00 uur (= eerste en tweede lesweek nieuwe studiejaar).
  • Tijdens deze periode kun je terecht bij een hiervoor apart ingerichte balie op de eerste etage. Wil je na deze periode een kluisje huren, ga dan langs bij de de Servicebalie van het Dr. Meurerhuis.
  • Je kunt de huur voor een kluisje alleen betalen met je collegekaart.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via social media:

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 22 augustus 2019